Omakotitaloasujan opas akkukäyttöisiin puutarhakoneisiin | Proviter Oy

Akkukäyttöiset puutarhakoneet ovat tänä päivänä todellinen vaihtoehto omakotitalojen pihan ja puutarhan hoitoon. Akkukäyttöiset puutarhakoneet käyvät hiljaisesti, käynnistyvät vaivattomasti ja niiden käyttäminen on paljon siistimpää kuin polttomoottorikoneiden. Monet valmistajat yrittävät suunnitella tuotteensa siten, että niiden varastointi olisi mahdollisimman helppoa. Niille omakotiasujille, jotka etsivät luotettavaa, käytännöllistä ja voimakasta ratkaisua oman puutarhansa hoitoon, olemme koonneet lista EGO-tuotteista, joiden kanssa pääset loistavasti alkuun. 

Miksi EGO? Markkinoille tulee koko ajan uusia puutarha-akkukoneiden valmistajia ja tuotteiden laatu paranee koko ajan. EGO on valmistanut akkukoneita pitkään ja brändinä se tarjoaa hyötyjä. EGO:n akut ovat markkinoiden parhaimmistoa ja tarjoavat markkinoiden suurimman energiakapasiteetin kannettaviin koneisiin ja EGO-koneet kuuluvat markkinoiden voimakkaimpiin. Haluat varmasti viime kädessä pysytellä tuoteperheessä, jossa kaikkiin laitteisiin sopii saman akkuperheen akut. EGO:n Power+ järjestelmä on markkinoiden laajin.

perusteet

Ruohonleikkurit

Mitä ajattelet ensimmäiseksi, kun mietit puutarhanhoitoa? Todennäköisesti sinulla on mielessäsi ruohonleikkuri. Se on ymmärrettävää, koska nurmikko vie yleensä suurimman osan melkein kaikkien puutarhojen pinta-alasta. Sinulle, jolla on pieni tai keskikokoinen nurmikko, eikä siinä ole paljon korkeuseroja, sopii mainiosti EGO:n 50 cm leveä metallirunkoinen ruoholeikkuri LM2024E, jonka hinta on 799 euroa tai itsevetävä LM2024E-SP, jonka hinta on 899 euroa. Kieltämättä se kuulostaa paljolta, mutta kun otat huomioon bensakoneiden polttoaine- ja huoltokustannukset, hieman korkeampi hankintakustannus tulee maksettua takaisin pitkän aikavälin polttoaine- ja huoltokustannusten säästöinä.

Näissä akkuruohonleikkureissa on 50 cm leikkuuleveys ja ne mahdollistavat leikkuujätteen silputuksen, sivupuhalluksen tai keräyksen. Niissä leikkauskorkeuden säätö käy myös kätevästi yhdestä kahvasta säätämällä, siten että kaikki pyörät säätyvät yhdessä. EGO-ruohonleikkureissa on myös aisan korkeuden säätö, jolloin jokaiselle leikkaajalle löytyy sopiva asento. Itsevetävässä mallissa veto on toteutettu omalla moottorillaa, mikä parantaa hyötysuhdetta ja mahdollistaa  etenemisnopeuden säätämisen jokaiselle sopivaksi.

Ego Power+ LM2024E-SP

Ego Power+ ST1500E-F

Siimaleikkurit

Meillä ei ole ongelmaan sanoa, että EGO:n akkusiimaleikkurit ovat markkinoiden parhaimmistoa. Niiden hinnat alkavat 159 eurosta, mikä on niin kilpailukykyinen, että ihmetteleeme miksi kukaan hankkisi jonkin toisen merkkisen trimmerin. Osassa EGO:n trimmereistä on helppo rapid reload -järjestelmä, jonka ansiosta uuden siiman syöttäminen on helppoa ja nopeaa. EGO:n valikoimasta löytyy trimmeri jokaiseen tarpeeseen 30 cm perusmallista ST1210E järeään ruohoraivurinakin toimivaan BC3800E-malliin. 

Pensasleikkurit

Pensasleikkurin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti painoon, ergonomiaan, voimaan sekä terän pituuteen sekä laatuun. EGO pensasleikkureissa riittää voimaa paksumpienkin pensasoksien katkaisemiseen. Monille kotikäyttäjille yksinkertaisin malli HT2400E on riittävä. Niille jotka vaativat pensasleikkuriltaan enemmän ovat HT5100E ja HT6500E osuvat valinnat. Niissä on kääntyvä takakahva ergonomisuuden parantamiseksi ja molemmilta puolilta timanttiteroitettu terä. EGO pensasleikkurit ovat luotettavia, kevyitä ja niiden käyttöaika yhdellä latauksella on riittävä suuremmankin pensasaidan leikkaamiseen.  

EgoPower+ HT5100E

Ego power+ puhallin LB5300E

Lehtipuhaltimet

Kehutuilla ja palkituilla EGO puhaltimilla selätät hankalimmatkin lehtipuhallushaasteet. Ne ovat tehokkaampia kuin yksikään kädessä kannettava polttomoottoripuhallin. EGO-puhaltimien massiiviset ilmamäärät 810-1020 m3/h ovat akkupuhaltimien parhaimmistoa. Kuluttajakäyttöön tarkoitettujen EGO:n puhaltimien hinnat ovat 219 – 299 €.

JOS TEET PUUHOMMIA

Moottorisahat

Jos tontillasi on puita, joita joudeu kaatamaan tai karsimaan tai jos teet polttopuita, EGO sattuu tekemään erittäin hyviä akkusahoja. Kevyessä CS1600E akkusahassa on 40 cm pituinen laippa, automaattinen voitelujärjestelmä ja hiiliharjaton moottori. Sen moottori kiertää 6800 kierrosta minuutissa, minkä ansiosta voit tehdä suuremmatkin puuhommat nopeasti ja tehokkaasti. EGO moottorisahojen hinnat ovat 279 – 299 €.   

Ego Power+ moottorisaha CS1400E

VÄHÄN KAIKKEA

Ego Power+ multi tool

Multi Tool

Mitä jos haluat tehdä useampia töitä puutarhassasi? EGO:n Muti Tool -järjestelmässä on mahdollista liittää yhteen tehoyksikköön viisi erilaista työkalua. Voit valita 38 cm siimaleikkurin, 30 cm ruohoraivurin, 20 cm reinaleikkurin, 25 cm oksasahan, 50 cm pensasleikkurin. Järjestelmään on saatavilla myös 75 cm jatkovarsi, joka lisää oksasahan ja pensasleikkurin ulottuvuutta. Kaikki nämä työkalut liitetään voimakkaaseen tehoyksikköön nopealla ja tukevalla liitosmekanismilla.

Tässä järjestelmässä on paljon järkeä omakotitaloasujalle kustannustehokkuutensa ja hyödyllisyytensä ansiosta. Sen sijaan että hankkisit viisi erillistä tilaa vievää työkalua, voit hankkia vain yhden tehoyksikön ja ne työkalut, joita tällä hetkellä tarvitset. Voit huomata, että puutarhasi tarvitsee trimmausta ja mahdollisesti karsintaa. Mutta voit huomata myös, että puusi vaativat karsintaa ja nurmikkosi reunat siistimistä. Bingo! EGO:n Multi Tool todennäköisesti täyttää tarpeesi. Lisäksi tämä järjestelmä ei vie paljon tilaa varastossasi eikä sinun tarvitse hankkia työkaluja, joita et tarvitse.  

Lisäksi, akku ja moottori ovat laitteen yläpäässä, mikä parantaa laitteen tasapainoa. EGO on tehnyt hienoa työtä kehittäessään voimalinjan, joka antaa paljon vääntöä ja nopeutta kaikille järjestelmän työkaluille.