Kysymyksiä Mosquito Magnet -hyttysansoista

Mihin hyttysansan teho perustuu?

Hyttyset löytävät alueelle, jossa on ihmisiä tai muita nisäkkäitä, niiden hengitysilmasta muodostuvan hiilidioksidin perusteella. Kun hyttyset ovat ihmisten läheisyydessä, ne suuntaavat ihon tuoksua ja lämpöä kohti. Mosquito Magnet ‑hyttysansa muuttaa tavallisen kotitalouksissa käytetyn nestekaasun puhtaaksi hiilidioksidiksi ja puhaltaa sen ulos R-Octenol-tehosteainekapselin läpi. Hyttyset suunnistavat kohti laitetta ja ne imaistaan laitteen sisällä olevaan verkkoon, jossa ne kuivuvat ja kuolevat 1–3 vuorokauden kuluessa.

Hyttysansa poistaa alueelta naarashyttysiä, joiden määrä vähenee. Tällöin myös uusien, syntyvien hyttysten määrä vähenee, kunnes noin 4–6 viikon käytön jälkeen lähes kaikki naarashyttyset on pyydystetty eikä uusia enää synny.

Mikä on hyttysansan vaikutusalue?

Mosquito Magnet ‑laitteiden ohjeelliset vaikutusalueet ovat:

Pioneer 4000 m2
Patriot 4000 m2
Independence 4000 m2
Executive 4000 m2

Todellisiin vaikutusalueisiin vaikuttavat oleellisesti tuuli, pensaat, puut, rakennukset ja muut mahdolliset esteet.

Milloin hyttysansaa käytetään?

Mosquito Magnet ‑hyttysansa on suunniteltu käytettäväksi 24 tuntia vuorokaudessa koko hyttyskauden ajan.

Tehoaako hyttysansa kaikkiin hyttysiin?

Laite tehoaa ainoastaan naaraspuolisiin hyttysiin. Uroshyttyset eivät reagoi laitteeseen, koska ne eivät ime verta.

Mikä on patentoitu Counter Flow ‑teknologia?

Counter Flow ‑teknologia tarkoittaa sitä, että samalla kun suuttimen sisäputkesta puhalletaan ulos hiilidioksidi- ja R-Octenol-pitoista ilmaa, putken sivuilta imetään hyttysiä sisään laitteen verkkoon.

Tehoaako ansa paarmoihin?

Paarma imee verta ja käyttää samankaltaisia suunnistuskeinoja kuin hyttynenkin. Periaatteessa laite siis houkuttelee myös paarmoja. Paarmat ovat kuitenkin niin voimakkaita lentäjiä, että laitteen imuteho ei välttämättä aina riitä imemään niitä sisäänsä. Toki laite houkuttelee paarmat luokseen ja näin ollen pois ihmisten luota.

Tehoaako hyttysansa punkkeihin?

Laite ei tehoa punkkeihin.

Miten paljon hyttysansa kuluttaa nestekaasua?

Kaikki mallit kuluttavat suunnilleen saman verran kaasua – noin 0,45 kg vuorokaudessa. 11 kilon nestekaasupullo riittää keskimäärin noin 21 päivää.

Miten usein tehosteaine (R-Octenol) vaihdetaan?

R-Octenol-pala suositellaan vaihdettavaksi jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä eli noin 21 päivän välein. Pala ei vähene eikä pienene käytössä, mutta sen teho laskee vähitellen.

Miten pitkä Patriotin johto on?

Patriotin johdon pituus on 15 metriä.

Miten hyttysansa sijoitetaan?

Hyttysansa tulee sijoittaa vähintään kymmenen metrin päähän ihmisten oleskelualueelta. Laite on hyvä sijoittaa varjoisaan paikkaan lähelle hyttysten oletettuja lisääntymis- ja lepoalueita (kosteikot, metsiköt, pensaat, seisova vesi). Tuulen suunta tulee ottaa myös huomioon laitetta sijoitettaessa. Jos laitteen teho ei heti ole toivotunlainen, kannattaa kokeilla siirtää laite uuteen paikkaan.

Pitääkö ansa kovaa ääntä?

Laite tuottaa suunnilleen saman verran ääntä kuin pöytätietokoneen tuuletin.

Onko laitteessa liekki?

Lämmitysvaiheessa eli n. 15–20 minuutin ajan laitteessa on lämmitysliekki. Kun laite on täysin toimintakunnossa siinä ei ole liekkiä. Nestekaasu muunnetaan hiilidioksidiksi katalyytiotekniikan avulla.

Voiko hyttysansa olla ulkona sateella?

Laite on suunniteltu käytettäväksi 24 tuntia vuorokaudessa joka säällä.

Vaatiiko hyttysansa paljon huoltoa?

Laite ei vaadi paljon huoltoa, mutta ohjekirjassa suositeltavat huoltotoimenpiteet on syytä tehdä. Maksimaalisen tehokkuuden takaamiseksi on suositeltavaa käyttää ansa huoltoliikkeellä puhdistettavana n. 3 vuoden välein. Tarkista lähin Mosquito Magnet ‑huoltoliikkeesi tästä.

Mihin hiilidioksidipatruunaa käytetään?

Hiilidioksidipatruunaa käytetään puhdistamaan kaasujäämät laitteen putkistosta. Se on suositeltavaa tehdä jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä sekä syyshuollon yhteydessä ennen vuotta 2018 hankituissa laitteissa.

Uudet, vuonna 2018 ja sen jälkeen hankitut laitteet eivät vaadi tätä puhdistusta. Uudet mallit tunnistaa laitteen sarjanumeron kahdesta ensimmäisestä numerosta, jotka ovat 16, 17 tai 18. Sarjanumero löytyy tuotelaatikon päädystä sekä laitteen virtakytkimen alapuolella olevasta tyyppitarrasta.

Miten usein verkko on tyhjennettävä?

Verkon tyhjennystahti riippuu alueella olevien hyttysen määrästä. Patriot-mallissa on suhteellisen pieni verkko ja se voidaan joutua tyhjentämään jopa päivittäin. Verkko suositellaan tyhjennettäväksi, kun se on puolillaan hyönteisiä.

Miten elävät hyttyset kannattaa tappaa ennen verkon tyhjentämistä?

Kun verkko irrotetaan laitteesta, verkon sisällä on aina jokunen eläväkin hyttynen. Ne on parasta tappaa sijoittamalla verkko muutamaksi tunniksi aurinkoon, jolloin hyttyset kuivuvat ja kuolevat verkkoon. Missään nimessä hyttysten tappamiseen ei saa käyttää hyönteismyrkkyjä. Hyttysellä on äärimmäisen hyvä hajuaisti ja hyönteismyrkkyjen käyttäminen voi laskea merkittävästi laitteen tehoa.

Voiko ansa olla päällä verkkoa tyhjennettäessä?

Voi.

Voiko ansa olla päällä sitä siirrettäessä?

Laite on sammutettava ja jäähdytettävä ennen kuin sitä siirretään.

Miksi ansan sijoittaminen on niin tärkeää?

Oikean paikan löytäminen on ensiarvoisen tärkeää Mosquito Magnet ‑hyttysansan toiminnalle. Jos ansaa ei ole sijoitettu oikein, on mahdollista, että se pyydystää vain vähän tai ei lainkaan hyttysiä.
Katso tästä ansan sijoitusohjeet.

Kuinka pitkä takuu laitteella on?

Laitteella on 12 kk:n takuu ostokuittia vastaan.

Mosquito Magnetin huolto

Miten tapahtuu Mosquito Magnet ‑laitteen siirtäminen?

Sijoittaminen on erittäin tärkeää, jotta pääset hyvään tulokseen. Jos laitetta on siirrettävä, irrota kaasuventtiili pullosta ja siirrä pullo pois jalustaltaan. Kaasupullo kaatuu helposti, jos se on paikallaan laitetta siirrettäessä. Takuu ei korvaa, jos kaasuventtiili vaurioituu laitetta siirrettäessä. Laite on sammutettava ja jäähdytettävä ennen kuin sitä siirretään.

Milloin on syytä suorittaa pikapuhdistus?

Pikapuhdistus on suositeltavaa suorittaa jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä sekä ennen pitkäaikaista varastointia. Laite kannattaa puhdistaa myös varastoinnin jälkeen sekä silloin, jos on laitteen käynnistämisessä on ongelmia. Pikapuhdistus estää nestekaasussa olevien epäpuhtauksien kerääntymisen laitteeseen. Epäpuhtauksien kerääntyminen voi ajan myötä tukkia kaasusuuttimen ja aiheuttaa laitehäiriön.

Huom. Pikapuhdistus koskee vain ennen vuotta 2018 hankittuja Mosquito Magnet ‑laitteita. Sen jälkeen hankitut laitteet eivät vaadi pikapuhdistusta. Uudet mallit tunnistaa laitteen sarjanumeron kahdesta ensimmäisestä numerosta, jotka ovat 16, 17 tai 18. Sarjanumero löytyy tuotelaatikon päädystä sekä laitteen virtakytkimen alapuolella olevasta tyyppitarrasta.

Miten pikapuhdistus tapahtuu?

Suosittelemme tekemään pikapuhdistuksen Mosquito Magnet -puhdistuspatruunoilla, joita on saatavilla Mosquito Magnet ‑jälleenmyyjiltä. Katso pikapuhdistuksen ohjeet laitteen käyttöohjeista.

Huom. Pikapuhdistus koskee vain ennen vuotta 2018 hankittuja Mosquito Magnet ‑laitteita. Sen jälkeen hankitut laitteet eivät vaadi pikapuhdistusta. Uudet mallit tunnistaa laitteen sarjanumeron kahdesta ensimmäisestä numerosta, jotka ovat 16, 17 tai 18. Sarjanumero löytyy tuotelaatikon päädystä sekä laitteen virtakytkimen alapuolella olevasta tyyppitarrasta.

Miten voin tarkastaa, että laitteen imu on riittävä?

Näin voit tarkistaa, onko laitteen imu riittävä: Laita 5 sentin kolikon kokoinen nenäliinan pala trumpetin muotoisen aukon kohdalle. Kun irrotat paperinpalan, laitteen tulisi imaista se sisäänsä. Se ei välttämättä mene koko matkaa verkkoon saakka. Tarkoituksena on lähinnä testata, että virtaus menee oikeaan suuntaan. Imu ei tunnu kovin kovalta, mutta laitteen tehtävä on imeä erittäin pieni hyönteinen.

Mitä tehdä jos laitteen imuteho ei ole riittävä?

Puhdista hyttysverkko huolellisesti esimerkiksi vedellä, jotta ilma pääsee taas vaivatta virtaamaan verkon lävitse. Vaihtoehtoisesti vaihda hyttysverkko uuteen.