UKK | Proviter Oy

Yleistä

Mihin laitteen teho perustuu?

Hyttyset löytävät alueelle, jossa on ihmisiä tai muita nisäkkäitä, niiden hengitysilmasta muodostuvan hiilidioksidin perusteella. Kun hyttyset ovat ihmisten läheisyydessä, ne käyttävät suunnistamiseen ihon tuoksua ja lämpöä. Mosquito Magnet konvertoi tavallisen kotitalouksissa käytetyn nestekaasun puhtaaksi hiilidioksidiksi ja puhaltaa sen ulos ihon tuoksua jäljittelevän Octenol-patruunan läpi. Hyttyset suunnistavat kohti laitetta ja ne imaistaan laitteen sisällä olevaan verkkoon, jossa ne kuivuvat ja kuolevat 1-3 vuorokauden kuluessa.

Laite poistaa alueelta naarashyttysiä, joiden määrä vähenee. Tällöin myös uusien syntyvien hyttysten määrä vähenee, kunnes noin 4-6 viikon käytön jälkeen ollaan siinä pisteessä, että lähes kaikki naarashyttyset on pyydystetty eikä uusia enää synny.

Mikä on laitteen vaikutusalue?

Laitteiden ohjeelliset vaikutusalueet ovat:

Patriot 4000 m2
Independence 4000 m2
Executive 4000 m2

Todellisiin vaikutusalueisiin vaikuttavat erittäin oleellisesti tuuli, pensaat, puut, rakennukset ja muut mahdolliset esteet.

Milloin laitetta käytetään?

Laite on suunniteltu käytettäväksi 24 tuntia vuorokaudessa koko hyttyssesongin ajan.

Tehoaako laite kaikkiin hyttysiin?

Laite tehoaa ainoastaan naaraspuolisiin hyttysiin. Uroshyttyset eivät reagoi laitteeseen, koska ne eivät ime verta.

Mikä on patentoitu Counter Flow –teknologia?

Counter Flow -teknologia tarkoittaa sitä, että samanaikaisesti suuttimen sisäputkesta puhalletaan ulos hiilidioksidi- ja Octenol-pitoista ilmaa, kun putken sivuilta imetään hyttysiä sisään päin.

Tehoaako se paarmoihin?

Paarma imee verta ja käyttää samankaltaisia suunnistuskeinoja kuin hyttynenkin. Periaatteessa siis laite houkuttelee myös paarmoja. Paarmat ovat kuitenkin niin voimakkaita lentäjiä, että laitteen imuteho ei välttämättä aina riitä imemään niitä sisäänsä. Toki laite houkuttelee paarmat luokseen ja näin ollen pois ihmisten luota.

Tehoaako laite punkkeihin?

Laite ei tehoa punkkeihin.

Miten paljon se kuluttaa nestekaasua?

Kaikki mallit kuluttavat suunnilleen saman verran kaasua – noin 0,45 kg vuorokaudessa. 11 kilon nestekaasupullo riittää keskimäärin noin 24 päivää.

Miten usein tehosteaine (Octenol) vaihdetaan?

Octenol-pala suositellaan vaihdettavaksi jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä eli noin 21 päivän välein. Pala ei vähene eikä pienene käytössä, mutta sen teho laskee vähitellen.

Miten pitkä on Patriotin johto?

Patriotin johdon pituus on 15 metriä.

Miten laite tulee sijoittaa?

Laite tulee sijoittaa pois ihmisten oleskelualuilta, vähintään kymmenen metrin päähän. Laite on hyvä sijoittaa varjoisaan paikkaan lähelle hyttysten oletettuja lisääntymis- ja lepoaluieta (kosteikot, metsiköt, pensaat, seisova vesi). Vallitseva tuulen suunta tulee ottaa myös huomioon laitetta sijoitettaessa. Jos laitteen teho ei heti ole toivotunlainen, kannattaa kokeilla siirtää laite uuteen paikkaan.

Pitääkö laite kovaa ääntä?

Laitteen tuottamaa ääntä voi verrata pöytätietokoneen tuulettimen ääneen.

Onko laitteessa liekki?

Lämmitysvaiheessa eli n. 15-20 minuutin ajan laitteessa on lämmitysliekki. Kun laite on täysin toimintakunnossa siinä ei ole liekkiä. Nestekaasu muunnetaan hiilidioksidiksi katalyytiotekniikan avulla.

Voiko laite olla ulkona sateella?

Laite on suunniteltu käytettäväksi 24 tuntia vuorokaudessa joka säällä.

Vaatiiko laite paljon huoltoa?

Laite ei vaadi paljon huoltoa, mutta ohjekirjassa suositeltavat huoltotoimenpiteet on syytä tehdä. Maksimaalisen tehokkuuden takaamiseksi on suositeltavaa käyttää ansa huoltoliikkeellä puhdistettavana n. 3 vuoden välein. Tarkista lähin Mosquito Magnet -huoltoliikkeesi tästä.

Mihin hiilidioksidipatruunaa käytetään?

Hiilidioksidipatruunaa käytetään puhdistamaan kaasujäämät laitteen putkistosta. Se on suositeltavaa tehdä jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä sekä syyshuollon yhteydessä.

Miten usein verkko on tyhjennettävä?

Verkon tyhjennystahti riippuu alueella olevien hyttysen määrästä. Patriot-mallissa on suhteellisen pieni verkko ja se voidaan joutua tyhjentämään jopa päivittäin. Verkko suositellaan tyhjennettäväksi, kun se on puolillaan hyönteisiä.

Miten elävät hyttyset on paras tappaa ennen verkon tyhjentämistä?

Kun verkko irrotetaan laitteesta, verkon sisällä on aina jokunen eläväkin hyttynen. Ne on parasta tappaa sijoittamalla verkko muutamaksi tunniksi aurinkoon, jolloin hyttyset kuivuvat ja kuolevat verkkoon. Missään nimessä hyttysten tappamiseen ei saa käyttää hyönteismyrkkyjä. Hyttysellä on äärimmäisen hyvä hajuaisti ja hyönteismyrkkyjen käyttäminen voi laskea merkittävästi laitteen tehoa.

Voiko laite olla päällä verkkoa tyhjennettäessä?

Voi.

Voiko laite olla päällä sitä siirrettäessä?

Laite on sammutettava ja jäähdytettävä ennen kuin sitä siirretään.

Miksi ansan sijoittaminen on niin tärkeää?

Oikea paikan löytäminen on ensiarvoisen tärkeää Mosquito Magnet –laitteen toiminnalle. Jos laite ei ole sijoitettu oikein, on mahdollista, että laite pyydystää vain vähän tai ei lainkaan hyttysiä.
Klikkaa tästä saadaksesi apua sijoittelussa.

Kuinka pitkä on laitteen takuu?

Laitteella on 12 kk:n takuu ostokuittia vastaan.

Huolto

Miten tapahtuu Mosquito Magnet -laitteen siirtäminen?

Sijoittaminen on erittäin tärkeää hyvän saaliin saavuttamiseksi. Jos sinun pitää siirtää laitetta, irrota kaasuventtiili pullosta ja siirrä pullo pois jalustaltaan. Kaasupullo kaatuu helposti,jos se on paikallaan laitetta siirrettäessä. Takuu ei korvaa, jos kaasuventtiili vaurioituu laitetta siirrettäessä. Laite on sammutettava ja jäähdytettävä ennen kuin sitä siirretään.

Milloin on syytä suorittaa pikapuhdistus?

Pikapuhdistus on suositeltavaa suorittaa jokaisen kaasupullon vaihdon yhteydessä sekä ennen pitkäaikaista varastointia. Myös varastoinnin jälkeen on syytä suorittaa puhdistus kuten myös silloin, jos sinulla on vaikeuksia laitteen käynnistämisessä. Pikapuhdistus estää nestekaasussa olevien epäpuhtauksien kerääntymisen laitteeseen. Epäpuhtauksien kerääntyminen voi ajan myötä tukkia kaasusuuttimen ja aiheuttaa laitehäiriön.

Mikä on pikapuhdistusventtiili?

Klikkaa tästä

Miten pikapuhdistus tapahtuu?

Suosittelemme käytettäväksi Mosquito Magnet® puhdistuspatruunoita, joita on saatavilla Mosquito Magnet® -jälleenmyyjiltä. Katso käyttöohjeet täältä.

Miten voin tarkastaa, että laitteen imu on riittävä?

Tarkistaaksesi, onko laitteen imu hyvä, laita 5 sentin kolikon kokoinen nenäliinan pala trumpetin muotoisen aukon kohdalle. Kun irrotat paperinpalan, laitteen tulisi imaista se. Se ei välttämättä mene koko matkaa verkkoon saakka. Testin tarkoituksena on lähinnä testata, että virtaus menee oikeaan suuntaan. Imu ei tunnu kovin kovalta, mutta muista, että tarkoituksena on imeä erittäin pieni hyönteinen.

Mitä tehdä jos laitteen imuteho ei ole riittävä?

Puhdista hyttysverkko huolellisesti esimerkiksi vedellä, jolloin ilma pääsee taas vaivatta virtaamaan verkon lävitse. Vaihtoehtoisesti vaihda hyttysverkko uuteen.