Viisi faktaa, joiden ansiosta kvartsilämmitin on erinomainen ratkaisu erilaisiin lämmitystarpeisiin.

1. Helppo asentaa ja mukava käyttää

Sähkökäyttöiset Tansun-terassilämmittimet on erittäin helppo asentaa. Lämmittimet yksinkertaisesti kytketään sähköjärjestelmään, jolloin asennus on tavallisesti tehty muutamassa minuutissa. Koska lämmittimet voivat toimia sekä yksittäisinä lämmittiminä että lämmitysjärjestelminä, lämmittimiä voi lisätä järjestelmään helposti ja edullisesti, tarpeiden ja budjetin mukaan.

Käyttömukavuutensa ja ‑turvallisuutensa vuoksi sähkökäyttöinen kvartsilämmitin on erinomainen valinta terassilämmittimeksi verrattuna kaasukäyttöiseen lämmittimeen. Kun käytössä on kvartsilämmitin, vältyt kaasupullojen ostamiselta, vaihtamiselta ja varastoimiselta.

2. Säästää rahaa

Erilaisten lämmitysjärjestelmien energiakustannukset ovat vain osa todellisia käyttökustannuksia. Kun tarkastellaan todellisia käyttökustannuksia, on otettava huomioon myös laitteen käyttöiän aikana syntyvät rahalliset ja ajalliset piilokustannukset. Koska kvartsilämmittimissä ei ole liikkuvia osia, lämmittimien elinkaari on pitkä. Vaihdettavien kvartsilamppujen käyttöaika vaihtelee lämmittimestä riippuen, ja se on tyypillisesti käyttöohjeita noudattamalla 7000 tuntia tai jopa enemmän.

Sähköiset säteilylämmittimet eroavat merkittävästi myös tehokkuudeltaan. Esimerkiksi lyhytaaltoisen lämmittimen säteilytehokkuus on jopa 96 %, kun keskipitkien aaltojen lämmittimellä se on noin 40 %. Lyhytaaltoista infrapunalämpöä tuottavat Tansun-kvartsilämmittimet ovat kooltaan kompakteja lämmönlähteitä ja erittäin pitkäikäisiä. Kun kvartsilämmitysjärjestelmään liitetään liiketunnistus ja/tai ohjausyksikkö, lämmittimet saadaan helposti vastaamaan asiakkaan erilaisia tarpeita – ja samalla säästetään energiaa. Energian lisäksi säästyy myös rahaa.

3. Lämmittää heti

Kvartsilämmityksessä 92 % energiasta muunnetaan lämmöksi alle sekunnissa laitteen päällekytkemisestä. Loppu muunnetaan valoksi, joten sivutuotteena saadaan miellyttävä hohde. Lyhytaaltoiset kvartsisäteilylämmittimet toimivat kuten auringonsäteet: ne alkavat lämmittää välittömästi, kun ne kytketään päälle. Lyhytaaltolämmittimet lämmittävät ilman sijaan lämpökeilassa olevia ihmisiä ja muita kohteita. Pitkä- ja keskipitkäaaltoiset lämmittimet antavat erityisesti ulkotiloissa melko huonon lämpövaikutuksen, sillä ne lämmittävät ilmaa, eivät suoraan ihmisiä. Lisäksi pitkä- ja keskipitkäaaltoisten lämmitinten tuottama lämpö on herkkää ilman liikkeelle, koska lämpö ei ole suunnattua.

Kvartsilämmitys tuottaa välittömän lämpövaikutuksen ja täten käyttää myös vähemmän energiaa. Alla oleva kuva havainnollistaa tätä periaatetta.

Lämmittimet vertailussa

Aallonpituus on kääntäen verrannollista lämpötilaan. Kun lämpötila nousee, aallonpituus lyhenee.

4. Lämmittää optimaalisesti

Kvartsilämmittimien infrapunalämpösäteily kulkee suorana säteilynä lämpölähteestä ja hajautuu välimatkan kasvaessa. Se suunnataan kohteeseen käyttämällä optisesti suunniteltua heijastinta. Miellyttävään lämmitystulokseen päästään, kun lämpösäteily on tasaista koko lämmitettävällä alueella. Optimaalisen lämmitystehon saavuttamiseksi asennuskorkeus, asennusvälit, heijastuskuviot ja lämmittimien tehot on määriteltävä tarkkaan.

Käytännössä keskipitkän aallon lämmittimet, jotka lämpeävät noin 900 °C lämpotilaan, soveltuvat paremmin kuivatukseen kuin ulkolämmitykseen, vaikka halpoja keskipitkän aallon lämmittimiä myydäänkin ulkokäyttöön. Pitkäaaltoiset lämmittimet soveltuvat parhaiten pitkäaikaiseen sisätilojen lämmitykseen. Keraamiset lämmittimet asettuvat aallonpituudessa lyhyt- ja keskipitkäaaltoisten lämmittimien väliin ja lämpeävät noin 500 °C lämpötilaan. Ne siis lämmittävät ilmaa eivätkä näin ollen sovellu ulkolämmitykseen. Lyhytaaltoiset lämmittimet lämpeävät noin 2200 °C lämpötilaan, ja niillä on mahdollista lämmittää ainoastaan kohdetta.

5. Turvallinen käyttää

Kvartsilämmitys on todistetusti turvallinen tapa lämmittää ulko- ja sisätiloja. Tansun-kvartsilämmittimien alumiinirunko ja jäähdytysrimat vähentävät lämmittimen sisä- ja ulko-osien lämpenemistä. Lisäksi kaikki lämmittimet ovat IP-luokiteltuja, joten ne kestävät kosteutta. Tansun on kaasulämmitintä turvallisempi valinta.

Etsi lähin jälleenmyyjä