fbpx Tansun: Ylivoimaista käyttömukavuutta ja tehokkuutta | Proviter Oy

Tämä artikkeli kertoo, miksi kvartsilämmitin on erinomainen ratkaisu erilaisiin lämmitystarpeisiin.

1. Helppo asentaa ja mukava käyttää

Sähkökäyttöiset Tansun-terassilämmittimet ovat erittäin helppoja asentaa. Lämmittimet yksinkertaisesti kytketään sähköjärjestelmään, jolloin asennus on tavallisesti tehty muutamassa minuutissa. Koska lämmittimet voivat toimia sekä yksittäisinä lämmittiminä että lämmitysjärjestelminä, lämmittimiä voi lisätä järjestelmään helposti ja edullisesti, tarpeiden ja budjetin mukaan.

Käyttömukavuutensa vuoksi sähkökäyttöinen kvartsilämmitin on erinomainen valinta terassilämmittimeksi verrattuna kaasukäyttöiseen lämmittimeen. Kvartsilämmitintä käytettöessä välttyy kaasupullojen ostamiselta, vaihtamiselta ja varastoimiselta.

2. Säästää rahaa

Erilaisten lämmitysjärjestelmien energiakustannukset ovat vain osa todellisia käyttökustannuksia. Todellisia käyttökustannuksia tarkasteltaessa tulee ottaa huomioon myös laitteen käyttöiän aikana syntyvät rahalliset ja ajalliset piilokustannukset. Koska kvartsilämmittimissä ei ole liikkuvia osia, lämmittimien elinkaari on pitkä. Vaihdettavien kvartsilamppujen käyttöaika vaihtelee lämmittimestä riippuen, ja se on tyypillisesti käyttöohjeita noudattamalla 7000 tuntia tai jopa enemmän.

Sähköisten säteilylämmittimien välillä on lisäksi merkittäviä eroja tehokkuudessa. Esimerkiksi lyhytaaltoisen lämmittimen säteilytehokkuus on jopa 96 %, kun keskipitkien aaltojen lämmittimellä se on noin 40 %. Lyhytaaltoista infrapunalämpöä tuottavat Tansun-kvartsilämmittimet ovat kooltaan kompakteja lämmönlähteitä ja erittäin pitkäikäisiä. Kun kvartsilämmitysjärjestelmään liitetään liiketunnistus ja/tai ohjausyksikkö, lämmittimet saadaan helposti vastaamaan asiakkaan tarpeita ja samalla säästetään energiaa. Tuloksena on paitsi energian myös rahan säästöä.

3. Lämmittää heti

Kvartsilämmityksessä 92 % energiasta muunnetaan lämmöksi alle sekunnissa päällekytkemisestä. Loppu muunnetaan valoksi, joka sivutuotteena antaa miellyttävän hohteen. Lyhytaaltoiset kvartsisäteilylämmittimet toimivat kuten auringonsäteet: ne alkavat lämmittää välittömästi, kun ne kytketään päälle. Lyhytaaltolämmittimet lämmittävät ilman sijaan lämpökeilassa olevia ihmisiä ja muita kohteita. Pitkä- ja keskipitkäaaltoiset lämmittimet antavat erityisesti ulkotiloissa melko huonon lämpövaikutuksen, sillä ne lämmittävät ilmaa, eivät suoraan ihmisiä. Lisäksi pitkä- ja keskipitkäaaltoisten lämmitinten tuottama lämpö on herkkää ilman liikkeelle, koska lämpö ei ole suunnattua.

Kvartsilämmitys tuottaa välittömän lämpövaikutuksen ja täten käyttää myös vähemmän energiaa. Alla oleva kuva havainnollistaa tätä periaatetta.

Lämmittimet vertailussa

Aallonpituus on kääntäen verrannollista lämpötilaan. Kun lämpötila nousee, aallonpituus lyhenee.

4. Lämmittää optimaalisesti

Kvartsilämmittimien infrapunalämpösäteily kulkee suorana säteilynä lämpölähteestä ja hajautuu välimatkan kasvaessa. Se suunnataan kohteeseen käyttämällä optisesti suunniteltua heijastinta. Miellyttävään lämmitystulokseen päästään, kun lämpösäteily on tasaista koko lämmitettävällä alueella. Optimaalisen lämmitystehon saavuttamiseksi on määriteltävä tarkkaan asianmukainen asennuskorkeus, oikeat asennusvälit, heijastuskuviot ja lämmittimien tehot.

Käytännössä keskipitkän aallon lämmittimet, jotka lämpeävät noin 900 °C lämpotilaan, soveltuvat paremmin kuivatukseen kuin ulkolämmitykseen, vaikka halpoja keskipitkän aallon lämmittimiä myydäänkin ulkokäyttöön. Pitkäaaltoiset lämmittimet soveltuvat parhaiten pitkäaikaiseen sisätilojen lämmitykseen. Keraamiset lämmittimet asettuvat aallonpituudessa lyhyt- ja keskipitkäaaltoisten lämmittimien väliin ja lämpeävät noin 500 °C lämpötilaan. Ne siis lämmittävät ilmaa eivätkä näin ollen sovellu ulkolämmitykseen. Lyhytaaltoiset lämmittimet lämpeävät noin 2200 °C lämpötilaan, ja niillä on mahdollista lämmittää ainoastaan kohdetta.

5. Turvallinen käyttää

Kvartsilämmitys on todistetusti turvallinen tapa lämmittää ulko- ja sisätiloja. Tansun-kvartsilämmittimien alumiinirunko ja jäähdytysrimat vähentävät lämmittimen sisä- ja ulko-osien lämpenemistä. Lisäksi kaikki lämmittimet ovat IP-luokiteltuja, joten ne kestävät kosteutta. Tansun on kaasulämmitintä turvallisempi valinta.

Etsi lähin jälleenmyyjä