fbpx Tansun: Ylivoimaista käyttömukavuutta ja tehokkuutta | Proviter Oy

Tämä artikkeli kertoo miksi kvartsilämmitin on erinomainen ratkaisu lämmitystarpeisiin.

1. Helppo asentaa ja mukava käyttää

Sähkökäyttöiset Tansun-lämmittimet ovat erittäin helppoja asentaa. Lämmittimet kytketään yksinkertaisesti sähköjärjestelmään, jolloin asennus on tavallisesti tehty muutamassa minuutissa. Koska lämmittimet voivat toimia sekä yksittäisinä lämmittiminä että lämmitysjärjestelminä, on helppoa ja edullista lisätä lämmittimiä järjestelmään tarpeiden ja budjetin mukaan. Käyttömukavuutensa vuoksi sähkökäyttöinen kvartsilämmitin on erinomainen valinta terassilämmittimeksi verrattuna kaasukäyttöiseen lämmittimeen, sillä tällöin välttyy kaasupullojen ostamiselta, vaihtamiselta ja varastoimiselta.

2. Säästää rahaa

Erilaisten lämmitysjärjestelmien energiakustannukset ovat vain osa todellisia käyttökustannuksia. Todellisia käyttökustannuksia tarkasteltaessa tulee ottaa huomioon myös laitteen käyttöiän aikana syntyvät rahalliset ja ajalliset piilokustannukset. Koska kvartsilämmittimissä ei ole liikkuvia osia, laitteen elinkaari on pitkä. Vaihdettavien kvartsilamppujen elinikä vaihtelee lämmittimestä riippuen ja se voi käyttöohjeita noudattaen olla 7000 tuntia tai jopa enemmän.

Sähköisten säteilylämmitinten välillä on lisäksi merkittäviä eroja tehokkuudessa. Esimerkiksi lyhytaaltoisen lämmittimen säteilytehokkuus on jopa 96 %, kun keskipitkien aaltojen lämmittimellä se on noin 40 %. Tansun-kvartsilämmittimet ovat kooltaan kompakteja lämmönlähteitä ja erittäin pitkäikäisiä. Kun kvartsilämmitysjärjestelmään liitetään liiketunnistus ja/tai ohjausyksikkö, lämmittimet voidaan helposti ohjata vastaamaan asiakkaan tarpeita ja samalla säästää energiaa. Tuloksena on paitsi energian myös rahan säästöä.

3. Lämmittää heti

Kvartsilämmityksessä 92 % energiasta muunnetaan lämmöksi alle sekunnissa päällekytkemisestä. Loppu muunnetaan valoksi, joka sivutuotteena antaa miellyttävän hohteen. Lyhytaaltoiset kvartsisäteilylämmittimet toimivat kuten auringonsäteet; ne alkavat lämmittää välittömästi, kun ne kytketään päälle. Lyhytaaltolämmittimet lämmittävät ilman sijaan lämpökeilassa olevia ihmisiä ja kohteita. Pitkä- ja keskipitkäaaltoiset lämmittimet antavat erityisesti ulkotiloissa melko huonon lämpövaikutuksen, sillä ne lämmittävät ilmaa sen sijaan, että lämmittäisivät suoraan ihmisiä. Lisäksi pitkä- ja keskipitkäaaltoisten lämmitinten tuottama lämpö on herkkää ilman liikkeelle, koska lämpö ei ole suunnattua.

Kvartsilämmitys tuottaa välittömän lämpövaikutuksen ja täten käyttää myös vähemmän energiaa. Alla oleva kuva havainnollistaa tätä periaatetta.

Lämmittimet vertailussa

Aallonpituus on kääntäen verrannollista lämpötilaan. Kun lämpötila nousee, aallonpituus lyhenee.

4. Lämmittää optimaalisesti

Kvartsilämmittimien infrapunalämpösäteily kulkee suorana säteilynä lämpölähteestä, hajautuen välimatkan kasvaessa. Se suunnataan kohteeseen käyttämällä optisesti suunniteltua heijastinta. Miellyttävään lämmitystulokseen päästään, kun lämpösäteily on tasaista koko lämmitettävällä alueella. Asianmukainen asennuskorkeus, oikeat asennusvälit, heijastuskuviot ja lämmittimien tehot tulee olla oikein määritelty optimaalisen lämmitystehon saavuttamiseksi. Käytännössä keskipitkän aallon lämmittimet, jotka lämpiävät noin 900°C lämpotilaan, soveltuvat paremmin kuivatukseen kuin ulkolämmitykseen, vaikka halpoja keskipitkän aallon lämmittimiä myydäänkin ulkokäyttöön. Pitkäaaltoiset lämmittimet soveltuvat parhaiten pitkäaikaiseen sisätilojen lämmitykseen. Keraamiset lämmittimet asettuvat aallonpituudessa lyhyt- ja keskipitkäaaltoisten lämmittimien väliin lämmeten noin 500°C lämpötilaan. Ne siis lämmittävät ilmaa eivätkä ne näin ollen sovellu ulkolämmitykseen. Lyhytaaltoiset lämmittimet lämpeävät noin 2200°C lämpötilaan mahdollistaen ainoastaan kohteen lämmittämisen.

5. Turvallinen käyttää

Toisin kuin kaasulämmittimien käyttö, kvartsilämmitys on todistetusti turvallinen tapa lämmittää ulko- ja sisätiloja. Tansun kvartsilämmittimien alumiinirunko sekä jäähdytysrimat vähentävät lämmittimen sisä- ja ulko-osien lämpenemistä. Lisäksi kaikki lämmittimet ovat IP-luokiteltuja kestäen kosteutta. Tansun on kaasulämmitintä turvallisempi valinta.

Etsi lähin jälleenmyyjä