fbpx Kvartsilämmittimien käyttökohteet | Proviter Oy

Tansun-kvartsilämmittimet soveltuvat monenlaisiin kohteisiin. Käymme tässä artikkelissa läpi näistä keskeisimmät.

1. Parvekkeen tai terassin lämmitys

Tansun tarjoaa laajan valikoiman terassi- ja parvekelämmittimiä. Useat lämmittimet sopivat näiden kohteiden lämmittämiseen, mutta ostajan on hyvä arvioida lämmitettävän tilan koko ennen lämmittimen hankintaa. Tärkeintä on kohdistaa lämmitys paikkaan, jossa oleskellaan. Lue lisää kvartsilämmitinten toiminnasta.

Algarve-lämmittimet sopivat erityisesti pienten, pinta-alaltaan alle 10m2 parvekkeiden ja terassien lämmittämiseen. Näillä lämmittimillä lämpö saadaan kohdennettua haluttuun paikkaan. Jos lämmittimien lukumäärää nostetaan, voidaan tietenkin lämmittää myös suurempi alue.

Suurempien terassien ja parvekkeiden lämmittämiseen sopivat parhaiten Rio Grande-, Monaco- sekä Sorrento-mallit. Monacoa sekä Sorrentoa saa lisäksi tuplana sekä triplana, jolloin samassa rungossa on joko kaksi tai kolme lämmitintä. Näin ollen lämmittimien lämmityskeila kasvaa suuremmaksi. Monaco-lämmitin toimitetaan lisäksi uudella low glare -kvartsilampulla, joka tuottaa huomattavasti vähemmän valoa kuin tavalliset kvartsilamput.

2. Lasitetun parvekkeen tai terassin sekä sisätilojen lämmitys

Sisätilojen lämmityksessä lämmitin kannattaa myös valita tilan koon sekä kohteen mukaan. Jos tarkoituksena on lämmittää vain esim. pieni pöytäryhmä, sopiva lämmitin tähän tarkoitukseen on Algarve. Suurempien kokonaisuuksien lämmittämiseen kannattaa suunnitella joko useampia pienempiä lämmittimiä tai muutama tehokkaampi lämmitin kuten Monaco, Sorrento tai Rio Grande.

Jos tavoitteena on päästä vähemmän valoa tuottavaan ratkaisuun, oikea valinta on Monaco.

3. Teollisuuslämmitys

Teollisuuslämmitykseen suositellaan käytettäväksi Tansun Sorrento- ja Monaco-kvartsilämmittimiä. Nämä lämmittimet on mahdollista kiinnittää myös kattoon, jolloin asennusmahdollisuuksia on enemmän. Tupla- sekä triplalämmittimillä saadaan lisäksi aikaan suuremmat lämmitysalat teollisuusympäristöissä.

Etsi lähin jälleenmyyjä

Sisätilalämmitys (suuret tilat)

Suurten tilojen energiatehokasta lämmitystä Tansun kvartsilämmitinten avulla

Tämä artikkeli selittää kuinka Tansunin lämmittimiä voidaan hyödyntää suurten tilojen lämmittämisessä. Katso erityisesti kuvaesimerkit.

Suurten tilojen lämmittäminen on haasteellista. Suuret tilat kuten teollisuushallit, kirkot, marketit sekä tehtaat ovat erittäin haastavia lämmittää kylminä vuodenaikoina. Katot ovat näissä tiloissa usein erittäin korkealla ja eristykset voivat olla heikkoja. Tämän vuoksi suurin osa lämmöstä karkaa katon kautta ulos ja energiahävikki on suuri. Tansun kvartsilämmittimet tarjoavat vallankumouksellisen ratkaisun näihin sisätilalämmitysongelmiin.


Esimerkki 1: Tansun kvartsilämmittimiä asennettuna teollisuushalliin

Miten kvartsilämmitin toimii? Kvartsilämmittimet käyttävät lyhytaaltoista säteilyä, joka läpäisee ilman. Tällöin vältytään ilman lämmittämiseltä ja lämpö siirtyy suoraan kohteeseen. Tekniikka soveltuu erinomaisesti juuri suuriin tiloihin, joissa lämmitys halutaan kohdentaa tiettyyn paikkaan. Perinteisellä lämmitystekniikalla pyritään usein saavuttamaan sama lämpötila koko tilaan, jolloin suurin osa lämmitykseen käytetystä energiasta menee hukkaan.

Kvartsilämmittimien avulla tilan peruslämpötilaa voidaan laskea merkittävästi, jolloin myös sisätilalämmityksen kustannukset laskevat radikaalisti. Kvartsilämmittimillä voidaan lämmittää tiloja, joissa lämpö halutaan nostaa nopeasti normaaliin lämpötilaan. Lue lisää kvartsilämmitinten toiminnasta.


Esimerkki 2: Tansun-kvartsilämmittimiä asennettuna kirkkoon

Millaisiin tiloihin Tansun soveltuu? Kuten esimerkkikuvista näkyy, teollisuushallit ja kirkot ovat Tansunille sopivia kohteita. Lisäksi vetoiset tilat kuten katsastuskonttorit sekä korjaamohallit ovat ihanteellisia kvartsilämmityskohteita. Näissä ulko-ovi avataan ja suljetaan taajaan, jolloin lämpö pääsee helposti karkaamaan ulos.


Tansun Sorrento — tehokas kvartsilämmitin teollisuuskäyttöön

Miksi valita kvartsilämmitys?

Kvartsilämmityksellä on useita hyötyjä verrattuna muihin lämmitysmuotoihin. Hyötyjä ovat:

  • Pienet käyttökustannukset
  • Välitön lämpö ilman odotusaikaa
  • Lämpö ei karkaa tuulen tai läpivedon mukana, koska tekniikassa käytetään ilmaa läpäisevää lyhytaaltoista säteilyä
  • Seinäkiinnitys mahdollistaa monipuoliset asennusmahdollisuudet jättäen lattia-alan vapaaksi
  • Lämmittimet ovat lähes huoltovapaita
  • Täysin turvallisia ihmisille sekä ympäristön materiaaleille
  • Äänetön ja hajuton lämmitin
  • Ilma ei kierrä lämmittimen sisällä, jolloin vältytään pölyn ja epäpuhtauksien kertymiseltä lämmittimen sisään
  • Ei kuluta happea, joten ylimääräistä ilmanvaihtoa ei tarvita

Voidaankin sanoa, että kvartsilämmittimet ovat ylivertaisia moniin muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.


Esimerkki 3: Tansun sisätilalämmitys urheilutiloissa


Esimerkki 4: Tansun kvartsilämmitin seinäasennuksella