Tansun-kvartsilämmittimet soveltuvat monenlaisiin kohteisiin – tässä niistä keskeisimmät.

1. Parvekkeen tai terassin lämmitys

Tansun-tuoteperheeseen kuuluu laaja valikoima terassi- ja parvekelämmittimiä. Näiden kohteiden lämmittämiseen löytyy useita malleja, ja sopivan mallin valinta riippuu keskeisesti lämmitettävän tilan koosta. Tärkeintä on kohdistaa lämmitys paikkaan, jossa oleskellaan. Lue lisää kvartsilämmitinten toiminnasta tästä linkistä.

Algarve-lämmittimet sopivat erityisesti pienten, alle 10 m2 parvekkeiden ja terassien lämmittämiseen. Näillä lämmittimillä lämpö saadaan kohdennettua tehokkaasti haluttuun paikkaan. Asentamalla useampia lämmittimiä voidaan luonnollisesti lämmittää myös suurempi alue.

Suurempien terassien ja parvekkeiden lämmittämiseen sopivat parhaiten Rio Grande-, Monaco- ja Sorrento-mallit. Monacoa sekä Sorrentoa saa lisäksi tuplana ja triplana, jolloin samassa rungossa on kaksi tai kolme lämmitintä. Tällöin lämmittimien lämmityskeila kasvaa suuremmaksi. Monaco-lämmitin toimitetaan lisäksi uudella low glare ‑kvartsilampulla, joka tuottaa huomattavasti vähemmän valoa kuin tavalliset kvartsilamput.

2. Lasitetun parvekkeen tai terassin sekä sisätilojen lämmitys

Myös sisätilojen lämmityksessä lämmitin kannattaa valita tilan koon ja kohteen mukaan. Jos tarkoituksena on lämmittää vain esimerkiksi pieni pöytäryhmä, sopiva lämmitin on Algarve. Suurempien kokonaisuuksien lämmittämiseen suosittelemme joko useita pienempiä lämmittimiä tai muutama tehokkaampi lämmitin, kuten Monaco, Sorrento tai Rio Grande.

Jos halutaan lämmitin, joka tuottaa vähemmän valoa, valinta on Monaco.

3. Teollisuuslämmitys

Teollisuuslämmitykseen suositellaan Sorrento- ja Monaco-kvartsilämmittimiä. Niissä on enemmän asennusmahdollisuuksia, koska ne on mahdollista kiinnittää myös kattoon. Tupla- ja triplalämmittimillä saadaan lisäksi aikaan suuremmat lämmitysalat, joten suurtenkin teollisuustilojen lämmitys onnistuu kustannustehokkaasti.

Etsi lähin jälleenmyyjä

Sisätilalämmitys – suuret tilat

Suurten tilojen energiatehokas lämmitys Tansun-kvartsilämmittimillä

Suurten tilojen lämmittäminen on haasteellista. Esimerkiksi teollisuushallit, kirkot, marketit ja tehtaat ovat erittäin haastavia lämmityskohteita kylminä vuodenaikoina. Katot ovat usein hyvin korkealla ja eristykset voivat olla heikkoja. Tämän vuoksi suurin osa lämmöstä karkaa katon kautta ulos ja energiahävikki on suuri. Tansun-kvartsilämmittimet tarjoavat vallankumouksellisen ratkaisun näiden tilojen lämmitykseen.

Tansun-kvartsilämmitin sopii teollisuushallin lämmitykseen.
Esimerkki 1: Tansun-kvartsilämmittimillä lämmitetty teollisuushalli.

Miten kvartsilämmitin toimii? Kvartsilämmittimet käyttävät lyhytaaltoista säteilyä, joka läpäisee ilman. Tällöin ei lämmitetä ilmaa, vaan lämpö siirtyy suoraan kohteeseen. Tekniikka soveltuu erinomaisesti suuriin tiloihin, joissa lämmitys halutaan kohdentaa tiettyyn paikkaan. Perinteisellä lämmitystekniikalla pyritään usein saavuttamaan sama lämpötila koko tilaan, jolloin suurin osa lämmitykseen käytetystä energiasta menee hukkaan.

Kvartsilämmittimien avulla tilan peruslämpötilaa voidaan laskea merkittävästi, jolloin myös lämmityskustannukset laskevat radikaalisti. Kvartsilämmittimillä voidaan lämmittää tiloja, joissa lämpö halutaan nostaa nopeasti normaaliin lämpötilaan. Lue lisää kvartsilämmitinten toiminnasta tästä linkistä.

Tansun-terassilämmittimillä voi lämmittää myös kirkkoja.
Esimerkki 2: Tansun-kvartsilämmittimillä voi lämmittää myös hyvin suuria tiloja, kuten kirkkoja.

Millaisiin tiloihin Tansun soveltuu? 

Kuten esimerkkikuvista näkyy, mm. teollisuushallit ja kirkot ovat Tansunille sopivia kohteita. Ihanteellisia kvartsilämmityskohteita ovat myös vetoiset tilat, kuten katsastuskonttorit ja korjaamohallit. Niissä ulko-ovea avataan ja suljetaan taajaan, jolloin lämpö karkaa helposti ulos.


Tansun Sorrento on tehokas kvartsilämmitin teollisuuskäyttöön.

Miksi valita kvartsilämmitys?

Kvartsilämmityksellä on useita hyötyjä verrattuna muihin lämmitysmuotoihin. Hyötyjä ovat:

  • pienet käyttökustannukset
  • välitön lämpö ilman odotusaikaa
  • lämpö ei karkaa tuulen tai läpivedon mukana, koska tekniikassa käytetään ilmaa läpäisevää lyhytaaltoista säteilyä
  • seinäkiinnitys mahdollistaa monipuoliset asennusmahdollisuudet ja jättää lattia-alan vapaaksi
  • lämmittimet ovat lähes huoltovapaita
  • täysin turvallisia ihmisille ja ympäristön materiaaleille
  • äänetön ja hajuton lämmitysmuoto
  • ilma ei kierrä lämmittimen sisällä, jolloin sen sisään ei kerry pölyä tai epäpuhtauksia  
  • lämmitin ei kuluta happea, joten ei tarvita ylimääräistä ilmanvaihtoa

Kvartsilämmittimet ovat ylivertaisia moniin muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Tansun-terassilämmitin sopii urheiluhallien lämmitykseen.
Esimerkki 3: Tansun-sisätilalämmitys urheilutiloissa.


Esimerkki 4: Tansun-kvartsilämmitin seinään asennettuna.