Ego Power+ ‑moottorisaha, ‑puhallin ja ‑pensasleikkuri ammattikäytössä

OKT Service tarjoaa kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon liittyviä palveluita omakotitaloille, vapaa-ajan asunnoille sekä taloyhtiöille. Yrittäjänä toimivalla Marko Pakarisella on käytössään Proviterin EGO ‑akkukäyttöisiä puutarhakoneita. Akkukäyttöisten koneiden parhaiksi puoliksi Pakarinen kokee välittömän käyttövalmiuden sekä hiljaisen äänen. 

OKT Service on tällä hetkellä yhden miehen yritys. Yrityksen palveluihin kuuluvat kaikenlaiset kiinteistöjen huoltoon sekä ylläpitoon liittyvät tehtävät niin pihalla, sisällä kuin katollakin. Työtehtävissä ovat läheisesti osana myös puutarhakoneet, jotka vaihdettiin aiemmin käytössä olleista moottorikäyttöisistä koneista Proviterin EGO ‑akkukäyttöisiin koneisiin vuonna 2016. – Näin Proviterin mainoksen Facebookissa. Minulla oli ennen sitä ollut aina moottorikäyttöiset puutarhakoneet ja innostuin siitä, että työtä voisi tehdä hieman ekologisemminkin, muistelee yrittäjä Marko Pakarinen. 

Akkukäyttöisyys tuo tehokkuutta, näppäryyttä sekä käyttömukavuutta

Ekologisuuden lisäksi vaihtoon vaikuttivat myös akkukäyttöisten koneiden välitön käyttövalmius, hiljainen ääni, tehokkuus sekä yleinen käyttömukavuus. Pakarinen oli selvittänyt, että juuri EGOn tuotteet ovat tällä hetkellä markkinoiden tehokkaimpia. Ennen ostopäätöstään hän sai koneet itsellensä kokeiltavaksi. Todettuaan koneet toimiviksi osti Pakarinen ne yrityksensä käyttöön. Tällä hetkellä OKT Servicen käytössä ovat EGOn akkukäyttöinen moottorisaha, pensasleikkuri sekä lehtipuhallin. 

– Jos ajatellaan vaikkapa pensasleikkaamista, niin jotkut pensaat ovat niin korkeita, että moottorikäyttöisten koneiden kanssa tikapuilla kiipeily ja koneen käyntiin nykiminen on vaikeaa. Akkukäyttöinen kone on heti valmis. Esimerkiksi kattotöissä, jossa koneen käyntiin nykiminen on vaikeaa, on akkukäyttöinen lehtipuhallin mitä näppärin, Pakarinen kuvailee.

– Tietysti pitää muistaa myös asiakkaat. Akkukäyttöiset koneet ovat niin hiljaisia, etteivät ne häiritse asiakasta eivätkä naapuria. Lehtipuhaltimen äänihän se on mikä ihmisiä kaikkein eniten ärsyttää, mutta tässä sitä ongelmaa ei ole, Pakarinen jatkaa.

”Käyttökustannukset ovat melko minimaaliset”

Pakarisen mukaan EGOn puutarhakoneet eivät vaadi juurikaan huoltoa terien teroituksen tai vaihdon sekä öljyn lisäämisen lisäksi. Akut hän säilyttää lämpimässä varastossa. –  Käyttökustannuksiakaan ei aiheudu lähes ollenkaan. Akkujen lataamiseen kuluva sähkö on Pakarisen kokemuksien mukaan merkitykseltään pieni. Suurin kuluerä onkin moottorisahaan tarvittava teräketjuöljy. Akkujen kesto ja teho ovat tänä päivänä niin hyviä, että koneet ovat ammattikäytössä täysin toimivia sekä monessa hommassa myös aivan ehdottomia. Akkuja voi ladata niin, että toinen akku lataa sillä aikaa, kun toinen on käytössä. Se on aika näppärää, Pakarinen sanoo. 

– Nämä ovat myös siistejä laitteita. Enää ei tarvitse polttoaineiden ja kanistereiden kanssa pelata, vaan riittää, että lataa akut. Se on tietysti luontoystävällistä, eivätkä työvaatteetkaan haise pakokaasulle, Pakarinen lisää. – Minulla on positiivinen kuva siitä, että palvelu on pelannut.

– Voin suositella ja olen jo suositellutkin EGO:n puutarhakoneita, Pakarinen kiteyttää.

Ego Power+