Ego Power+ ‑ruohonleikkuri ja ‑trimmeri kotikäytössä

Maatalousoppilaitoksen opettajana toimiva Jukka Korhonen asuu vaimonsa kanssa omakotitalossa Järvenpäässä. Kesäisin Jukka viihtyy talon pihatöissä. Nurmikon leikkuuta varten hän on hankkinut Proviterilta akkukäyttöisen EGO-leikkurin ja -trimmerin. Akkukäyttöisten laitteiden ja Proviterin valintaan vaikuttivat muun muassa ympäristösyyt sekä tehokkuus.

Talon piha-alue on kooltaan noin 600–700 neliömetriä. Pihalla on perinteinen nurmikenttä sekä kasvimaa, jossa viljellään muun muassa perunaa, hernettä, maissia ja salaattia. Lisäksi pihalla on erilaisia hedelmäpuita sekä kasvihuone.
– Meillä on tällainen hyötypainotteinen puutarha, Jukka Korhonen kertoo.

Ympäristösyyt ja tehokkuus valinnan taustalla

Kesäisin Jukka viihtyy pihatöissä aina työpäivänsä jälkeen. Pariskunta hoitaakin pihaa ja kasvimaata ahkerasti. Nurmikon Jukka ajaa säännöllisesti viikon tai kahden välein. 
– Meillä oli aikaisemmin bensakäyttöinen ruohonleikkuri, joka meni epäkuntoon. Sen tilalle hankittiin akkukäyttöinen leikkuri ja siinä matkassa tuli myös trimmeri, Jukka muistelee.
– Ympäristösyistä ajattelin, että akkukäyttöinen laite on tulevaisuutta. Toinen valintakriteeri oli se, että koko piha täytyisi pystyä leikkaamaan yhdellä latauksella. Kolmas kriteeri oli tehokkuus.
Leikkurin oli oltava riittävän tehokas, ettei se heti tukehtuisi paksummassakaan nurmikossa, Jukka luettelee.

Helppokäyttöiset ja hiljaiset laitteet

Jukka vertaili erilaisia vaihtoehtoja ja malleja useammassa verkkokaupassa. Lopulta EGO ‑akkukäyttöinen leikkuri osoittautui parhaiten kriteereihin sopivaksi. Kaupanpäällisiksi tuli myös akkukäyttöinen trimmeri.
– Laitteet ovat käytöltään mukavia. Bensaleikkuriin verrattuna akkukäyttöisen leikkurin ääni on hiljainen. Kun on toisella puolen taloa, niin ei käytännössä kuule, että toisella puolella leikataan ruohoa. Nurmikon voi leikata periaatteessa mihin aikaan vaan. Leikkuukorkeuden säädöt ja muut on laitettu hyvin loogisesti ja käyttäminen on erittäin helppoa, Jukka kuvailee.
– Trimmerin toiminta on myös helppoa. Laittaa vain akun päälle ja painaa napista. Se toimii hyvin yksinkertaisesti ja on helppo käyttää, Jukka lisää.
– Akkulaturi on mielestäni suhteellisen nopea. Akku on puolessa tunnissa ladattu. Koko pihan pystyy leikkaamaan kerralla yhdellä latauksella, Jukka summaa.

”Ruohonleikkurin ääni on vähäinen ja leikkuujälki tasainen”

Akkukäyttöisten laitteiden merkittävimmäksi hyödyksi Jukka kokee sen, ettei bensaa tarvitse erikseen hankkia. Sähköä saa kotoa suoraan pistorasiasta. Toinen merkittävä hyöty on se, että leikkurin saa pystyasentoon, jolloin säilytys ja terän puhdistus on helppoa. Myös pariskunnan naapurit ovat kiinnostuneet akkukäyttöisestä leikkurista ja trimmeristä.
– Puhtaanapidon lisäksi ainoa huollettava kohde leikkurissa on terä. Bensaleikkuriin saisi vaihtaa öljyt ja usein myös moottoriin tahtoo tulla jotain huollettavaa. Halusin päästä näistä huoltotoimenpiteistä tämän leikkurin avulla, Jukka sanoo.
– Naapureiden kanssa on juteltu jonkin verran ja he ovat ihailleet pääsääntöisesti kahta asiaa – ääntä ja leikkuujälkeä. Molemmat ovat hyvät. Ruohonleikkurin ääni on vähäinen ja leikkuujälki tasainen, Jukka päättää.

Ego Power+