Tuuli Ekman ja Janne Hurme hankkivat terassille laadukkaan kvartsilämmittimen ja nauttivat nyt pimenevistä syysilloista entistä pidempään.

Tansun-terassilämmitin

Ilmat viilenevät, mutta turkulaiset Tuuli Ekman ja Janne Hurme viihtyvät rivitaloasuntonsa terassilla vielä pitkälle syksyyn. He hankkivat syyskuun alussa Tansun-kvartsilämmittimen ja ovat olleet laadukkaaseen hankintaansa erittäin tyytyväisiä.

– Terassikautemme on pidentynyt jo nyt aikaisempiin syksyihin verrattuna, Tuuli Ekman sanoo.

Ekman ja Hurme viettävät paljon aikaa suojaisella terassillaan. Kausi alkaa yleensä heti, kun kevätaurinko hiemankin lämmittää. Oleilu terassilla jatkuu mahdollisuuksien mukaan pitkälle syksyyn.

Pariskunnan 25 neliön suuruiselle terassille mahtuu hyvin suuri ruokapöytä ja kesäkeittiö, jonka iso grilli on ahkerassa käytössä.

– Janne on grillaushifistelijä. Teemme terassilla usein ruokaa ja nautimme siitä ulkona. Tykkäämme myös kutsua ystäviä kylään syömään. Ja jos kelit vain sallivat, istumme silloinkin ulkona.

– Myös auringonlaskuista on kiva nauttia terassilla kahvikupposen kera, Ekman kertoo.

Lämmittimien vertailu kannattaa

Ekmanilla ja Hurmeella oli aiemmin terassilla infrapunalämmittimet. Niiden lämpeneminen kesti kuitenkin kauan, eivätkä ne lämmittäneet tarpeeksi. Pariskunta alkoi vertailla markkinoilla olevia vaihtoehtoja. Esimerkiksi kaasulämmittimien huonoja puolia voivat olla häiritsevä käry ja kaasupullojen vaihtorumba.

Tarjolla on myös runsas valikoima erilaisia vastus- ja infrapunalämmittimiä, mutta lämmitinten välillä on merkittäviä eroja tehokkuudessa ja laadussa.

– Valintamme osui kvartsilämmittimeen siksi, että sen tuottama lyhytaaltoinen infrapunalämpö on turvallista. Tansun ei myöskään lämmitä välissä olevaa ilmaa, joten se on energiatehokas vaihtoehto, Janne Hurme perustelee.

Tansun toimii hyvin myös lasittamattomalla terassilla, sillä lämpö välittyy erinomaisesti myös avoimessa ulkotilassa.

– Pärjäämme hyvin yhdellä lämmittimellä ja säästämme näin laitteen käyttökuluissa.

Hurme kertoo, että Tansun-lämmitin oli helppo ja nopea asentaa. Seinään kiinnityksen lisäksi asennus vaati vain pistokkeen kytkemisen pistorasiaan, joka oli valmiina edellisten lämmittimien jäljiltä. Lämmittimen käyttökytkinkin oli jo seinässä.

– Pääsimme jo samana iltana testaamaan lämmittimen tehoa, Hurme sanoo.

Tansun-terassilämmitin

Tansun-terassilämmitin

”Terassikausi piteni molemmista päistä useita viikkoja”

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt. Tuuli Ekman sanoo, että Tansunin ansiosta terassin käyttö pitenee nyt molemmista päistä useilla viikoilla.

– Kausi voi alkaa keväällä aikaisemmin, ja pystymme jatkamaan myöhään syksyyn. Varsinkin näin koleina syysiltoina on mukava napsauttaa lämmitin päälle ja nauttia pimenevistä illoista ulkona omalla terassilla.

Ekman uskoo, että uuden lämmittimen myötä terassilla tulee järjestettyä entistä enemmän illanistujaisia. Suunnitteilla on jo tunnelmalliset rapujuhlat kynttilän valossa.

– Huono sää tai tuulisuus ei enää haittaa. Tansun pitää meidät lämpiminä, ja meillä on nyt ikään kuin kaksi olohuonetta, joissa vietämme aikaa.
 

Tansun-terassilämmitin

•    Energiatehokas: jopa 96 % käytetystä energiasta muuttuu lämmöksi
•    Lämmittää ainoastaan kohteen, ei väliin jäävää ilmaa
•    Helppo asentaa ulkotiloihin
•    Lämmitysteho on välittömästi käytössä
•    Vaihdettavissa olevat laadukkaat ja kestävät lamput
•    Laadukas runko, joka mahdollistaa tehokkaan lämmönsuuntauksen

Tutustu Tansun-terassilämmittimiin tarkemmin.

Etsi lähin Tansun-jälleenmyyjä.

Tansun-terassilämmitin