Selviytyminen pohjoisen oloista, saati hyttysistä, ei ole lasten leikkiä. Yksi selviytynyt haluaa jakaa oman tarinansa inspiroivana esimerkkinä.

Selviytymistarina ja Thermacell

Hyttysistä selviytyminen on valoisaankin aikaan raastavaa taistelua. Vielä piinallisemmaksi se käy yksin pimeässä. Näin tapahtui nimettömänä pysyttelevälle selviytyjälle.

Aloitetaan tarina ihan alusta miehen itsensä kertomana.

”Liittoni oli rakoillut, joten lähdin mökille miettimään, miten selviytyisin eteenpäin. Vaimo jäi kotiin kerrostaloasuntoomme.”

Niinpä mies vietti suomalaista mökkiviikonloppua siten, miten sitä yleensä vietetään. Hän hakkasi halkoja, saunoi, ui ja nautti auringosta. Ja tulipa siinä kumottua saunomisen lomassa yksi ohrapirtelökin samalla, kun pohti miten liiton saisi taas kasaan.

Ruokaa valmistaessaan paikalle lampsi tuttua seuraa.

”Heimo puhui, että minun pitäisi lähteä kotiin. Nimittäin naapurin Heimo. Hän on mökkinaapurini. Meille tuli illalla riitaa lettuja paistellessa hiekalle kaatuneesta pannusta. Se meni vähän typeräksi huuteluksi…”, hän muistelee harmistuneena.

Sotakirvestä ei ystävystyneiden naapureiden välillä haudattu yhtä nopeasti kuin riita oli eskaloitunut. Kävi lopulta niin, että Heimo lähti takavalot vilkkuen kotia kohti ja mies jäi jatkamaan toistaiseksi varsin karikkoisesti alkanutta mökkeilyä.

”Olimme Heimon kanssa jo sopineet, ketä seuraavaksi äänestetään. Sekin peruuntui siinä samalla. No, kuntavaalithan siirtyivät, joten ehkä vielä löydämme sovun ennen äänestyspäivää.”

Amuletti löytyi taskusta

Saunomisen jälkeen mies päätti lähteä ihastelemaan auringonlaskua mökkipihan kalliolle. Sieltä sen näkisi täydellisesti.

Hänellä oli päällään shortsit ja t-paita. Mukaansa hän otti takin sekä soihdun, jotta näkee lämpimän kevätyön pimeydessä palata takaisin. Liekkien oli myös määrä hätistellä illan mittaan enemmissä määrin parveilleita itikoita.

Hän lähti yhden miehen ristiretkelleen ja löysi lopulta edestään maailman kauneimman auringonlaskun. Jumalaisen maiseman edessä liiton rakoilut ja Heimon kanssa riitelyt unohtuivat hetkeksi. 

Aurinko katosi horisonttiin ja miehen oli aika lähteä takaisin terassille.

Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Kun hän oli astumassa terassin ensimmäiselle rappuselle, valo hävisi, raivokas ininä valtasi äänimaailman ja mieletön itikka-armeija kävi kiinni kuin nälkäinen leijonalauma savannin yksinäiseen seepraan.

”Soihtu sammui. Heimo oli puhunut…” mies sanoo, keskeyttää puheensa hetkeksi katsoakseen saamaansa tekstiviestiä puhelimesta ja jatkaa. 

”…että Thermacell-hyttystorjuntalaite on erittäin toimiva peli itikoiden torjuntaan. Mietin paniikissa, että miten selviydyn mahdottomalta näyttävästä tilanteesta, kunnes muistin, että minulle oli jäänyt Thermacell takkini taskuun!”

Mies napsautti hyttystorjuntalaitteen päälle ja rukoili parasta. Hyttysten väijytys oli yllättänyt hänet täysin, mutta kuin ihmeen kaupalla inisijät lähtivät karkuun yksi toisensa jälkeen. ”En tiedä missä olisin nyt, jos en olisi löytänyt Thermacellia. Oli se sellainen amuletti minulle siihen tilanteeseen.”

Ja mikä parasta, myös liitto on jälleen vahvistunut. Haastattelun aikana tulee lisää iloisia uutisia. ”Heimo tuossa laittoi viestiä, että sauna olisi lämmin. Lähdenkin tästä katsomaan, miten vanha kuoma voi. Ehkä pohdimme samalla niitä kuntavaaleja!” mies hihkaisee ja poistuu.

Thermacell auttaa selviytymään hyttysistä

Hyttyskesän voittaja Thermacell

Thermacell-hyttystorjuntalaitteilla selviydyt hyttyskesästä voittajana

Suomen kesä hyttysineen voi toisinaan olla yhtä selviytymistä. Vietitpä kesääsi kotipihalla lettuja paistellen tai mökillä rentoutuen, iniseviä kiusankappaleita majailee valitettavasti melkein kaikkialla. Thermacell-hyttystorjuntalaitteiden avulla kukistat hyttysten heimon, missä ikinä liikutkin.

Thermacell-tuoteperhe sisältää kolme erilaisiin tilanteisiin sopivaa laitetta. Oikeilla laitevalinnoilla varmistat, etteivät hyttyset pääse häiriköimään kesänviettoasi.

Perinteinen malli
Perinteinen Thermacell-hyttystorjuntalaite on peruslaite moneen paikkaan. Perinteinen Thermacell on jokaisen ulkona viihtyvän suomalaisen vakiovaruste hyttyskesästä selviytymiseen.

Mini Halo ‑pöytämalli
Mini Halo on istuu saumattomasti jokaisen koti- ja mökkiterassin kalustukseen. Pienen kokonsa ja ajattoman muotoilunsa ansiosta Mini Halo ei herätä huomiota, mutta torjuu hyttyset ympäriltään sitäkin tehokkaammin.

Perimeter
Thermacell Perimeter ‑hyttystorjuntalaitteita myydään pareittain, ja laitteiden määrää ja paikkaa muuttamalla torjut hyttyset haluamasi kokoiselta ja muotoiselta alueelta. Laitteet voi työntää maahan tai asettaa seinätelineeseen – ja hyttyset pysyvät poissa kaikilta kesänviettosi kannalta kriittisiltä alueilta.

Ota askel kohti hyttysvapaata kesää – tutustu Thermacell-laitteisiin ja etsi lähin jälleenmyyjä!