Simo Haavisto on 23-vuotias golfammattilainen Naantalista. Yhdeksänvuotiaana golfin aloittanut Haavisto on edustanut Suomea kaksi vuotta alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2017.

Simo pelaa tällä kaudella Nordic Golf Leaguea ja Finnish Touria. Menestystä ammattilaisena on jo tullut: Simo oli heti aloitusvuonna Top 40 ‑joukossa, ja hän on saavuttanut 2. sijan Nordic Leaguen osakilpailussa. Hänen lähivuosien tavoitteensa on tehdä läpimurto korkeammille kiertueille. 

Thermacell on mukana Simon harjoituksissa, kisoissa ja matkoilla. Seuraa Simon matkaa kuvien, matkablogin ja treenikuvausten muodossa.

 

Käy katsomassa myös Simon omat some-kanavat:

instagram/simohaavistogolf
facebook/simohaavistogolf

 

 

Golfammattilainen Simo Haavisto

Simon blogi

Kireitä siimoja

10.6.2021
Toukokuu oli lopuillaan, kun lähdin isoveljen kanssa viettämään vapaapäivää kalastuksen merkeissä. Suunnaksi otettiin Uudenkaupungin läheiset vesialueet, mielessä oman haukiennätyksen parantaminen. Ihan kukonlaulun aikaan ei tällä kertaa tarvinnut lähteä, vaan vuokrabotski laskettiin vesille vähän puolenpäivän jälkeen. 

Startti päivälle olikin varsin terävä, kun tärppäsi ja saatiin muutama noin nelikiloinen hauki. Ei kuitenkaan toivottua ennätyskalaa.

Sen jälkeen olikin vähän hiljaisempaa useamman tunnin ajan.

Auringon hieman jo laskiessa käytiin vielä kokeilemassa aiemmin hyväksi havaittu paikka. Hyväksi sen saatoimme tälläkin kertaa todeta. Iso kala tärppäsi ja pienten väsyttelyiden jälkeen saatiin veneeseen. Uusi ennätyshaukihan se sieltä, 8,3 kg! 

Kotimatkalla olikin tyytyväistä kalamiestä tällä kertaa, vapaapäivä well spent!

 

Simo Haavisto kalassa Thermacell

Toukokuun kuulumisia

21.5.2021
Kausi on Suomessa käynnistynyt vihdoinkin hieman kesäisemmissä keleissä, ja hommat ovat edenneet golfarin normaalin arjen tavoin. Viime viikolla päästiin valmentaja Petterin kanssa pariin otteeseen yhdessä treenaamaan ja viikon päätteeksi kisattiin Raaseporissa. Treeneissä on pureuduttu niin teknisiin kuin henkisiinkin kehityskohtiin. Harjoitusten ja keskusteluiden tuloksena on taas saatu uusia asioita työn alle.

Viikonloppuna avattiin kisakausi Finnish Tourilla. Kisa käytiin Nordcenterin Fream-kentällä, joka tunnetaan yhtenä Suomen parhaimpana ja haastavimpana kenttänä. Myös Petteri pääsi ensimmäistä kertaa seuraamaan, miltä tekeminen kisoissa näyttää. Kisa starttasi mukavasti 72 lyönnin kierroksella, mutta toisen päivän loppukierros meni täysin penkin alle, ja tulokseksi tuli missattu cutti. 

Kisan jälkeen käytiin asioita yhdessä läpi ja pelistä löydettiin paljon positiivista mukaan otettavaa. Mennään eteenpäin!

Simo Haavisto ja Thermacell ‑ Finnish Tour

Espanjan leiri päätökseen

23.4.2021
Espanjasta on nyt kotiuduttu, ja tätä kirjoittaessani olen karanteenissa. Kisojen siirtymisen takia reissun kokonaispituus venyi n. 3,5 kk mittaiseksi, mikä on minulle ylivoimaisesti pisin yhtäjaksoinen oleskelu ulkomailla. Hyvä olla taas Suomessa!

Viimeisillä viikoilla pelattiin siis kauden kaksi ensimmäistä Nordic Leaguen kisaa PGA Catalunyan kentillä Barcelonan pohjoispuolella. Pelit eivät sujuneet lähellekään toivotulla tavalla, tuloksena kaksi missattua cuttia. Etenkin avauspelaamiseen tarvitaan lisää terävyyttä.

Näistä otetaan lisää oppia ja jatketaan tehtyjen havaintojen pohjalta hommia. Nyt karanteenin jälkeen päästäänkin pitkästä aikaa takaisin sorvin ääreen yhdessä valmentajan kanssa.

Heikosta kisamenestyksestä huolimatta koen alkuvuoden monelta muulta kannalta onnistuneeksi. Nyt on varsin erilainen talvi takana, kun ulkona on saatu toistoja alle enemmän kuin aiempina talvina. Tästä jatketaan kohti seuraavia kisoja, jotka pelataan näillä näkymin toukokuun puolivälissä.

Simo Haavisto Thermacell PGA Catalunya

Terveiset Costa del Solilta!

23.3.2021
Tätä kirjoittaessani olen päässyt jo pari kuukautta harjoittelemaan ruoholla lämpimissä keleissä. Treenikohteena on monen suomalaisen kilpagolfarin "talvipäämaja", Malagan lähistöllä sijaitseva Lauro Golf. Puitteet harjoittelulle ovat olleet hyvät.

Harjoitukset ovat edenneet mallikkaasti suunnitelmia toteuttaen. Kuntosaleja olen täällä joutunut välttämään, mutta lihaskuntoharjoitteet ovat onnistuneet hyvin läheisen urheilukentän "ulkoilmasalilla". Hyvän lisän oheisharjoitteluun on myös tuonut Espanjasta lähtöisin oleva padel, jota käymme suomalaisgolfareiden kanssa pelaamassa aktiivisesti. 

Kilpailusuunnitelmia on jälleen jouduttu hieman muuntelemaan, sillä Katalonian alueen huonontuneen koronatilanteen takia kalenteriin helmi–maaliskuulle merkityt Nordic Leaguen kilpailut siirtyivät huhtikuun loppupuolelle. Toivottavasti silloin päästään nuo kisat pelaamaan! Onneksi täällä Andaluciassa järjestetään omaa minikiertuetta, Toro Touria, jonka kilpailut ovat avoimia ammattilaispelaajille. Maaliskuu on siis mennyt Toro Tourilla.

Golfari Simo Haavisto treenaa Costa del Solilla

Lajivalmentaja vaihtui!

10.3.2021
Viime kirjoituksessani raapaisinkin jo tulevan kauden suunnitelmia ja uusia valmentajakuvioita. Aloitin yhteistyön Petteri Nykyn kanssa loppuvuodesta 2020. Tavoitteena on rakentaa pitkäjänteinen yhteistyö tavoitteideni saavuttamiseksi. 

Petterin vahvuuksiksi näen ihmisen käsittelytaidot sekä kokemuksen huippu-urheilun vaatimustasosta. Petteri valmentaa golfissa mm. useita pääkiertueilla pelaavia suomalaisia naisgolfareita ja Suomen miesten amatöörimaajoukkuetta. Petteri on varmasti monelle tuttu myös Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentajana.

Treenit alkoivat toisiimme tutustuessa ja yhteisten linjojen löytämisessä, ja hyvä meno on jatkunut!

Tulossa lisää kuulumisia pitkältä harjoitus- ja kilpailureissultani Espanjasta. Stay tuned!

Golfari Simo Haavisto ja valmentaja Petteri Nykky

Poikkeuksellinen kausi 2020

10.11.2020
Ollaan jo marraskuussa ja Suomen golfkausi alkaa lähenemään loppuaan melko lämpimästä syksystä huolimatta. Takana on hyvin poikkeuksellinen kilpailukausi.

Viimeisestä kilpailusta on kulunut jo toista kuukautta, joten kauden päätyttyä olen tehnyt yhteenvetoa kilpailukauden kulusta. Omat suoritukset kauden aikana olivat vaihtelevia, eikä kilpailuvireen löytäminen ollut helppoa. Kilpailuja oli ennätyksellisen vähän, mikä myös vaikeutti kilpailutuntumasta kiinni saamista. Tällaisesta kaudesta on kuitenkin löydettävä positiiviset puolet ja myös ne asiat, joissa haluaa jatkossa olla parempi. 

Olen myös päättänyt tehdä muutoksen valmentajatiimiini, sillä pitkäaikainen lajivalmennussuhde Matti Salmen kanssa päättyi tähän kauteen. Matti valmensi minua junioripelaajasta asti. Uuden valmentajan kartoitus on nyt työn alla ja tarkoitus on löytää sopiva valmentaja tämän kuun aikana. Siitä lisää myöhemmin!

Sain hyviä uutisia ensi kauden kilpailukalenteriin liittyen. Näillä näkymin ensi kausi starttaa jälleen helmikuun loppupuolella Espanjassa. Tästä innolla kohti alkavaa hallikautta ja uusia kehitysaskelia!

Elokuun kuulumisia

26.8.2020
Tuntuu että kesä lähenee liian kovaa vauhtia loppuaan, mutta onhan sitä kesästä kerennyt nauttiakin. Erityisesti tänä kesänä väljä kilpailukalenteri on mahdollistanut "tavallisemman" kesän vieton. On tullut mökkeiltyä, uitua, kalastettua ja vietettyä aikaa kavereiden kanssa. Ihan huippua!

Kalastuksesta on viime vuosien aikana muodostunut minulle tärkeä harrastus ja tapa viedä ajatukset pois golfista. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna osallistuin elämäni ensimmäiseen kalastuskilpailuun, Ahven Openiin. Kilpailussa tavoiteltiin kolmen hengen joukkueissa seitsemää mahdollisimman suurta ahventa (alaraja 35 cm) yhden viikonlopun aikana. Kohteeksi valikoituivat Satakunnassa sijaitseva Aurajärvi ja Nurmijärven Sääksjärvi.

Kolmena päivänä aamusta iltaan jatkuneesta kovasta yrityksestä huolimatta ensikertalaisjoukkueemme jäi ilman ensimmäistäkään rajan ylittänyttä ahventa. Kokemus oli joka tapauksessa mahtava ja saimme nauttia koko viikonlopun aurinkoisesta säästä! 

Rennon kesän jälkeen on mukava lähteä kohti kauden muutamaa jäljellä olevaa kisaa.

Golfari Simo Haaviston kalansaalis

Simo's Incredible Mosquito-free Open by Thermacell

16.7.2020
Heinäkuussa minulla oli ilo järjestää Simo's Incredible Mosquito-free Open by Thermacell ‑tukikilpailu Aurinko Golfissa. Ensimmäisessä omassa tukitapahtumassa olivat tietysti tavoitteet korkealla: järjestää hienoin golftapahtuma mitä Aurinko Golfissa on koettu.

Kilpailussa kisattiin neljän hengen joukkuekilpailussa, erilaisissa erikoiskilpailuissa sekä Thermacell Simo Challengessa, jossa oli mahdollisuus voittaa Thermacell omaksi päihittämällä minun tulokseni puttiradassa. Lisäksi oli mahdollisuus voittaa Hole In Onen tekemällä mm. upouusi auto tai golfmatka Kyprokselle.

Kilpailijoita oli mahtavat 124 henkeä eli 32 joukkuetta! Pelaajat saivat nauttia hyvästä säästä ja huippukuntoisesta kentästä läpi päivän. Päivän päätteeksi parhaat joukkueet ja yksilösuoritukset palkittiin huippupalkinnoilla. Sain paljon positiivista palautetta järjestelyistä ja tapahtuman tunnelmasta. Pelaajat olivat viihtyneet erinomaisesti!

Suuri kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille kilpailijoille, Aurinko Golfin henkilökunnalle sekä tapahtuman yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat huikean tapahtuman. Odotan jo innolla ensi vuoden tapahtumaa!

Simo's Incredible Mosquito-free Open by Thermacell voittajia

Hole In One!

18.6.2020
Jokaisen golfarin unelma on joskus tehdä Hole In One, jossa nimensä mukaisesti pallo lyödään yhdellä lyönnillä reikään.

Tiistaina 16.6. lähdin kavereiden kanssa tavalliselle harjoituskierrokselle. Toisella väylällä oli mittaa 141 metriä ja pientä vastatuulta. Mailaksi valikoitui rauta 8. Lyönti lähti juuri niin kuin olin suunnitellut, ja pallo kaarsi lupaavan näköisesti lippua kohti. Pari pomppua, ja pallo putosi reiän pohjalle. Hole In One ja kädet kohti taivasta!

Minulle holari oli urani kolmas. Harvinaista herkkua se on minullekin, sillä viime holarista oli kulunut aikaa jo 6 vuotta. Tästä on hyvä lähteä juhannuksen viettoon.

Hyvää juhannusta kaikille!

Simo Haavisto Thermacell Hole in One

Ammattilaisgolfarin arkea

29.5.2020
Golfissa kilpailut ovat nyt olleet jo jonkin aikaa tauolla, niin kuin lähes kaikessa muussakin urheilussa. Positiivisena puolena on ollut se, että olen päässyt kuitenkin tekemään lajiharjoituksia normaaliin tapaan. 

Rajoitusten keventyessä kalenteriin on saatu pari kilpailua kesäkuulle. Edessä on kilpailuiden osalta kuitenkin tynkäkausi, eikä ulkomaille ole ehkä asiaa tänä kesänä. Nyt on hyvä hetki syventyä isompiinkin kehityskohtiin perusteellisesti.

Golfarin arkeen kuuluu paljon muutakin kuin harjoittelua ja kisaamista. Viime viikkoina olen tehnyt töitä oman tukitapahtuman järjestämiseksi ja siinä hommat alkavatkin olla hyvällä mallilla. Pysykää kuulolla!

Tällä viikolla minulla oli ilo tutustuttaa pääyhteistyökumppanin henkilöstöä golfin saloihin. Aluksi katsottiin hieman lyönnin perusteita rangella ja lopuksi puttia sekä pientä skabailua. Porukka oli innostunut golfista ja hienoja onnistumisia ja oivalluksia tuli paljon. Tällaisissa päivissä parasta onkin nähdä, miten paljon onnistumisista saadaan iloa irti. Ensi kerralla sitten pelaamaan! 

Simo Haavisto opettaa golfin saloja Thermacell-tiimille

Kevään suunnitelmat uusiksi

31.3.2020
Muutama viikko on vierähtänyt viimeisestä kisareissusta. Valmennustiimin kanssa on keretty vetää selkeät johtopäätökset penkin alle menneistä kilpailuista. Otetaan positiivisista asioista kiinni, ja muistetaan että maltti on valttia!

Kuluneiden viikkojen aikana on ehtinyt tapahtua paljon maailmalla ja sen myötä myös golfarin arjessa. Koronapandemian takia harjoittelumahdollisuudet ovat vähentyneet. Golfin talviharjoitteluhalli on laitettu kokonaan kiinni, ja suurin osa kuntosaleista on suljettu. Onneksi kevät etenee Suomessa kovaa vauhtia, ja hiljalleen olen päässyt ulos harjoittelemaan kotikentälläni Aurinko Golfissa. Toki varovaisuutta tulee noudattaa golfkentälläkin, jotta virus ei leviä ja pysyn terveenä.

Fysiikkaharjoittelua tulee normaaliolosuhteissa tehtyä enimmäkseen kuntosalilla, mutta viime aikoina olen joutunut hieman soveltamaan erilaisia tapoja treenaamiseen. Tämä ei ole pelkästään huono asia, sillä nyt olen tehnyt lähes kaikki fysiikkaharjoitukset ulkona, mikä on ollut virkistävää. 

Ammattilaisgolfarille tämä on myös varsin erikoista aikaa, sillä kalenterissa olleet kilpailut on tältä keväältä peruttu. Todennäköistä on, että ennen kesäkuun puoltaväliä ei kisata. Epätietoisuus ja epävarmuus tulevasta on melko turhauttavaa, mutta ei auta kuin odottaa ja seurata tilanteen kehittymistä. Nyt on kuitenkin hyvin aikaa hioa peliä kuntoon, niin että olen valmiina, kun seuraavat kisat koittavat!

Ammattilaisgolfari Simo Haavisto

Terveiset Espanjasta!

4.3.2020
Täällä ollaan jo pitkälle toista viikkoa, ja neljän kisan rupeamasta ollaan käyty jo kaksi. Ensimmäiset kisat menivät tuloksellisesti pahasti penkin alle, mutta ei laiteta päätä pensaaseen, kun treeneissä on tekeminen mennyt kuitenkin huomattavasti eteenpäin. Hallikauden jäljiltä lyönnissä on paljon uusia asioita, joiden vieminen kentälle vie aikaa.

Nyt maisemat vaihtuvat Lumine Golfista Gironan lähettyvillä sijaitsevaan PGA Catalunya Resortiin.

Positiivisin mielin kohti seuraavia kisoja!

Golfaaja Simo Haavisto kisareissulla Espanjassa maaliskuu 2020