EGO Power+ Multi-Tool on akkukäyttöinen laite, joka siistii pihasi sekä korkeuksissa että maassa. Ja tekee sen korville, käsille ja ympäristölle ystävällisesti. Tämän totesi myös Tiina.

Osku-koira ja pitkäksi päässyt nurmikko

Tiina katsoi pihaansa. Ruohot rehottivat, oksat estivät auringonsäteiden pääsyn terassille ja pensaat näyttivät siltä, että pikkulinnun lentäessä niiden keskelle ei se välttämättä enää löytäisi sieltä pois. Tiina ei ollut ikinä käynyt Amazonin sademetsissä, mutta arveli pihansa näyttävän kutakuinkin samanlaiselta. Nurmikkokin oli päässyt kasvamaan niin pitkäksi, että Tiinan Osku-koiralla oli siellä temmeltäessään vaikeuksia nähdä eteensä.

Siltä piha oli näyttänyt jo pitkään, mutta ikinä ei ollut mukamas aikaa tehdä asialle mitään. Tiinalla oli juuri alkanut neljän viikon kesäloma ilman sen suurempia suunnitelmia. Enää ei ollut tekosyitä. Nyt oli ryhdyttävä oikeasti tuumasta toimeen.

Ekologisesti elämäänsä elävä Tiina oli etsinyt tarpeisiinsa sopivia työkaluja. Kevyitä, tehokkaita, hiljaisia ja ympäristöystävällisiä. Ystävänsä vinkistä hän oli ostanut EGO Power+ Multi-Toolin ja siihen kuuluvat lisälaitteet.

Oksasaha ja pensasleikkuri: varmasti, ilman varvistelua

Ensimmäisenä Multi-Toolin tehoyksikköön Tiina kiinnitti jatkovarren ja sen päähän oksasahan. Pihan puiden oksat olivat päässeet kasvamaan korkeudelle, joka häiritsi taajamamaisemasta ja auringosta nauttimista. Järkevästi tasapainotetulla kevyellä laitteella sahaus oli yllättävän helppoa ja tuntui turvalliselta. Kädet eivät päässeet väsymään, kuten ei itse laitekaan. Oksa toisensa jälkeen teki tilaa auringolle, jonka säteet pääsivät valaisemaan pitkästä aikaa terassia.

Oksien jälkeen oli aika karsia pihamaan syreenipensaita, jotka olivat kasvaneet tarpeettoman pitkiksi. Oksasaha pääsi lepäämään ja pensasleikkuri tilalle. Työkaluja tai voimaa ei vaihtamisessa tarvittu. Kaikki hoitui yksinkertaisen ja varman kiinnitysmekanismin avulla vaivattomasti.

Tiina empi hetken leikkaamista. Hän ei halunnut tuhota kauniita syreenipensaita, vain siistiä niitä. Yli kolmemetrisiksi kasvaneisiin pensaisiin ei ollut helppo kajota maasta käsin tarkasti, vaikka olisi mitkä laserleikatut ja timanttihiotut terät. Tai näin hän kuvitteli.

Leikkauskulman helppo säätö teki työstä vaivatonta ja tarkkaa. Terät kohti yläilmoja ja avot – siistiä kuin sika pienenä!

Näin oli korkealla olevat siistimistä tarvitsevat ongelmakohdat hoidettu. Aurinko paistoi pitkästä aikaa lämpimästi terassille. Seuraavaksi käsittelyvuorossa olisivat maan tasolla olevat siistimisen tarpeessa olevat alueet.

Sitä ennen kuitenkin Tiina laittoi Multi-Toolin akun puoleksi tunniksi lataukseen ja keitti itselleen välikahvit. Ne hän oli ansainnut. Aurinkoisella terassilla kupillinen kahvia maistui paremmalta kuin pitkään aikaan.

EGO Multi-Tool ‑oksasaha

EGO Multi-Tool ‑reunaleikkuri

Ruohoraivuri, siimaleikkuri ja reunaleikkuri: nurmikkounelmien toteuttamista

Oli aika tehdä nurmikosta taas nurmikko. Täyteen ladattu akku jälleen kiinni tehoyksikköön ja ruohoraivuri tulille. Ääntä ei kuulunut nimeksikään, mutta ruohoa kaatui siihen malliin, että Oskulle avautuisi pian aivan uusi maailma.

Tiinan pihamaa oli keskivertoisen omakotitalopihan kokoinen. Vaikka kasvusto oli päässyt vähän rehottamaan, ei työhön kulunut aikaa kuin tovi. Ruohoraivurin kolmilapainen terä painoi työtä väsymättä laajalla leikkuusäteellä.

Raivaustyön tultua päätökseen oli seuraavan lisälaitearsenaalista löytyvän työvälineen vuoro. Niin sanottu suurpiirteisempi työ oli raivurin heiniä, tarkempaan viimeistelyyn ehdoton valinta oli tuttu ja turvallinen siimaleikkuri. Tiina syötti uuden siiman kätevästi pumppaustekniikalla laitteeseen nopeasti ja vaivattomasti. Vaikeissa paikoissa olleet sitkeät ruohonpätkät kokivat siiman pyövelimäisen voiman.

”Mikäli jotain tehdään, tehdään se kunnolla”, kuului Tiinan motto. Siispä oli vielä viimeisen silauksen vuoro. Käytävän ja nurmikon rajat olivat epäsiistin näköiset. Niiden siistimiseen oli kuulemma reunaleikkuri mainio väline. Tiina kiinnitti reunaleikkurin kiinni Multi-Toolin tehoyksikköön ja lähti etenemään nurmikon reunoja pitkin. ”Nyt tämä terä leikkaa liiaksi maan pinnalta, mutta ei tätä varmaan saa omin avuin säädettyä leikkaamaan syvemmältäkään”, Tiina manasi. Mutta leikkurin saikin säädettyä helposti. Ohjurin avulla käytävän reunaa oli helppo seurata ja yhtäkkiä Tiina huomasikin pitävänsä hommasta.

Näin kaikki oli valmista. Vihdoin piha näytti huolitellulta. Puiden oksat eivät häirinneet, pensaat olivat siistit ja nurmikko näytti kuin upeimmalta golf-kentältä.

Tiina keitti santsikupin kahvia, istahti terassituolille ja myhäili tyytyväisenä katsoessaan uudenlaisena kukoistavaa pihaa. Loma oli saanut mieltä nostattavan startin.