Yksi laite pystyy poistamaan hyttyset pihamaalta koko kesäksi. Kuulostaako uskomattomalta? Totta se on.

Poikkeusoloissa monet itsestäänselvyyksiksi vuosien saatossa muuttuneet asiat avautuvat silmille ihan uudenlaisessa valossa. Näinä koronaviruspandemian runtelemina aikoina ovat ulkoilu, mökkeily ja oma piha nousseet entistäkin korkeampaan arvoon.

Ulkoilman ihanuus kokee kuitenkin kevään edetessä tänäkin vuonna kolauksen, kun hyttyset saapuvat kylään. Tai pikemminkin asettuvat taloksi.

Ja siitä voi olla varma, että kaksisiipiset ilonpilaajat kapinoivat hallituksen määräyksiä vastaan, eivätkä todellakaan välitä turvaväleistä, saati sitten kielloista kosketuksissa olemisesta.

Ei-toivotuista vieraista eroon pääseminen on aina yksi murheenkryyni. Onneksi hyttysten kohdalla se on tavattoman helppoa, kunhan on välineet kunnossa.

Kaksisiipinen ilonpilaaja ‑ hyttynen

Mosquito Magnetin verkon tyhjennys

Ihmismäinen tuoksu johdattaa ansaan

Mosquito Magnet ‑hyttysansa poistaa hyttyset jopa 4000 neliömetrin alueelta koko kesäksi. Näin ollen tavallisilla mökki- ja kotipihoilla ei tarvitse kuunnella ininää tai läiskiä paljasta ihoa koko kesänä, kun Mosquito Magnet puksuttaa pyyteetöntä saalistustyötään kellon ympäri säällä kuin säällä.

Mosquito Magnetin toiminta ja toimivuus perustuvat sen tapaan matkia ihmistä eli vapauttaa hiilidioksidia, lämpöä ja kosteutta. Ansa muuttaa tavallisen kotitalouksissa käytetyn nestekaasun puhtaaksi hiilidioksidiksi ja puhaltaa sen ulos R-Octenol-tehosteainekapselin läpi.

Pahaa-aavistamattomat hyttyset seuraavat viimeiseksi jäävällä matkallaan hiilidioksidi- ja R-Octenol-pitoista ilmaa kohti ansan ulostuloputkea. Lopulta ne päätyvät putken sivuilta kiikkiin laitteen verkkoon.

Mosquito Magnet on tehnyt työnsä siihen asti. Nyt on ansan omistajan vuoro hoitaa oma osuutensa, joka on verkon tyhjennys tarpeen mukaan. Hyttyset kuolevat irrotettavan ansaverkon sisälle nopeasti, mutta viimeksi tulleet sinnittelevät vielä hengissä. Kun verkon laittaa muutamaksi tunniksi aurinkoon, viimeisetkin hyttyset kuivuvat ja kuolevat. Hyönteismyrkkyä ei missään nimessä saa käyttää tässä vaiheessa apuna, sillä se saattaa laskea laitteen tehoa muuttuneen tuoksun vuoksi.

Verkko takaisin laitteeseen ja hyttysten petkuttaminen voi jatkua. Tähän kun lisätään vain nestekaasupullon vaihtaminen noin kolmen viikon välein, voi ansan todeta olevan todella helppohoitoinen, eikö?

Toki pientä lisätyötä saattaa tulla ansaa siirrettäessä. Ansan sijoittaminen nimittäin ei aina mene ykkösellä nappiin, mikäli sen tekee niin sanotusti vasemmalla kädellä. Tärkeimmät ohjeet ansan sijoittamisesta voit lukea tästä.

Petollinen hurmuri vie naiset

Mosquito Magnet tekee sen, mistä useimmat urokset yli lajirajojen voivat vain haaveilla: vetää seudun kaikki naaraat puoleensa. Miksi vain naaraat? Koska urospuoliset hyttyset eivät ime verta, eivätkä näin ollen tunne kiinnostusta Mosquito Magnetin ulospuhaltamiin tuoksuihin, lämpöön ja kosteuteen.

Ansan kerätessä naaraita nalkkiin tasaiseen tahtiin muuttuu hyttyskanta koko ajan urospainotteisemmaksi, eikä uusia hyttysiä pääse syntymään niin paljon. Emme ole asiasta aivan varmoja, mutta oletamme uroshyttysten hyvän ulkonäön ja erinomaisten pokaustaitojen olevan arvossaan, kun vähenevä naaraskanta valikoi tulevia kumppaneitaan koko ajan kasvavasta poikamiesmassasta. Latinotyyppiset eksoottiset ja herkät lihaskimppuhyttyset lienevät heikentyneiden markkinoiden varmimpia suvunjatkajia.

Lopulta Jorgos ja Diegokin ovat väistämättä sen tosiasian edessä, että kaikki naaraat ovat langenneet petollisen hurmuri Mosquito Magnetin ansaan. Synnytystalkoot jäävät pitämättä. Yksi laite on voittanut kokonaisen hyttysarmeijan.

Yleensä tähän kaikkeen menee aikaa noin 4–6 viikkoa. Jo sitä ennen hyttysten määrä vähenee jatkuvasti nopealla tahdilla. Yleensä huomattavia tuloksia on havaittavissa jo muutamassa päivässä.

Nopeaa, helppoa ja tehokasta. Sellaisiahan parhaat ratkaisut yleensä ovat, eikä Mosquito Magnet tee siihen poikkeusta.

Mosquito Magnet ‑hurmuri vie kaikki naiset