Kotimaan luontomatkailun on arvioitu kasvattavan suosiotaan. Ja mikäpä maailman kauneimmassa maassa on matkatessa, kun ei ole häiritseviä tekijöitä.

Thermacell vaellusretkellä

Lentokentällä jonottelu, suunnistus vieraassa maassa vieraalla kielellä, taksikuskin kanssa rahasta kinaaminen ja 40-asteinen hotellihuone heikolla ilmastoinnilla. Kuulostaako tutulta? Onneksi on vaihtoehtoja.

Hyvä loma ei enää välttämättä tarkoita pakettimatkaa etelän lämpöön tai itselle räätälöityä elämyslomaa kaukaiseen maahan. Suomalaisten kiinnostuksen kotimaan matkailuun ja luonnosta nauttimiseen arvioidaan jatkuvasti kasvavan. Huoli ilmastonmuutoksesta on saanut etenkin nuoret aikuiset ihastumaan ajatukseen lomailusta kotimaassa. Suomen kauniissa luonnossa riittää takuulla nähtävää, eikä välttämättä tarvitse aina lähteä merta edemmäs kalaan.

Kun miettii, mitä rakas kotimaamme luonto tarjoaa, voi yllättyä sen monipuolisuudesta. Suomi on pinta-alaltaan varsin iso maa, jossa riittää paljon nähtävää. Kotimaan luontomatkailussa on myös hyvää sen vaivattomuus. Auton ruumassa ei ole muiden asettamia rajoitteita tavaran määrässä. Lisäksi voi aivan itse miettiä, koska liikkuu, mihin liikkuu ja millä liikkuu. Eikä haittaa, vaikka passi olisi jäänyt keittiön pöydälle.

Kaikille kaikkea

Yksi kotimaan luonnosta nauttimisen klassinen muoto on telttaretkeily. Yksi voi narrata kalaa järven rannalta, toinen poimii marjoja metsästä, kolmas etsii kauden ensimmäisiä sieniä ja neljäs nauttii leiripaikan rauhasta. Siinä riittää koko perheelle tekemistä. Lisäksi yö ulkona on jo itsessään kokemus, joka voi olla ikimuistoinen kaikenikäisille.

Toisaalta hektisestä oravanpyörästä voi hypätä syrjään esimerkiksi kaveriporukan voimin yhteisellä vaellusretkellä. Kunto kohoaa, ja luonnossa oleskelu rauhoittaa mieltä, joidenkin mukaan jopa parantaa. Patikoidessa on aikaa omille ajatuksille ja leiriytyessä yhdessä ololle ja yhdessä tekemiselle – siis jokaiselle jotakin. Leirinuotion äärellä jaetaan syvimmät ajatukset.  Kenties jollain on kitara mukana ja kajautetaan yhteislaulu ilmoille. Ei se välttämättä hyvältä kuulosta, mutta ketään ei se kiinnosta.

Ja kuka sanoo, että retkeily luonnossa vaatii teltassa majoittumista? Kun ikää on tullut ja paikat kolottavat sen verran, ettei keho nauti retkipatjalla lojumisesta, on Suomi täynnä luonnonpuistojen ja ‑polkujen lähettyvillä sijaitsevia mökkejä, joihin on mukava kellahtaa yöksi.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Esimerkkejä Suomen luonnosta nauttimisesta riittää varmasti yhtä paljon kuin on luonnossa liikkujia.

Thermacell patikkaretkellä

Thermacell kalastamassa

Liikuitpa missä tahansa, aina löytyy seuraa

Olipa sitten Lapissa kalastamassa, Nuuksiossa patikoimassa, Kainuun soiden äärillä telttailemassa tai ihan vain mustikoita keräämässä omalla metsätontilla, yksin ei tarvitse olla. Hyttyset pitävät meistä ihmisistä, pidimmepä me niistä tai emme.

Suomalaiset ovat aina tuskailleet itikoiden kanssa ja kehitelleet jos jonkunnäköisiä viritelmiä niiden karkottamiseksi. Joskus joku on toiminut, joskus ei. Varmaa on, että niistä on stressattu varsinkin ennen retkelle lähtöä.

Varmin tapa varmistaa oma mielenrauha on hankkia Thermacell-hyttyskarkotin. Helposti mukana kulkeva Thermacell pitää huolen siitä, että saat rauhassa nauttia maailman kauneimmasta luonnosta.

Älä anna hyttysten pilata luonnossa liikkumistasi, saati sitten suhtautumistasi kotimaan luontoon ja matkailuun. Karkotin reppuun ja kohti seikkailuja!