Turkulaisen ravintoloitsijan valitsemat laadukkaat Tansun-kvartsilämmittimet sopivat mainiosti myös kotikäyttöön terassilla tai parvekkeella.

Turkulainen ravintoloitsija Kimmo Linnavuori pyörittää Aurajoen varrella neljää ravintolaa, joiden terasseilla asiakkaat viihtyvät varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Tavanomaista pidempi terassikausi on Tansun-kvartsilämmittimien ansiota.

– Asiakkailta tulee lämmittimistä pelkästään positiivisia kommentteja. Sellaista palautetta on ravintoloitsijan kiva kuunnella, Linnavuori sanoo.

Linnavuoren ravintolayhtiö omistaa Donna-laivaravintolan, jonne Tansun-lämmittimet asennettiin jo yli kymmenen vuotta sitten. Sittemmin myös ravintolat Blanko, Tintå ja Nerå ovat ottaneet ne käyttöön.

Aurajoen varrella tuulee usein, joten etenkin jokilaivan terassilla lämmittimet ovat välttämättömät.

– Ennen terassikausi rajoittui käytännössä vapusta koulujen alkuun. Nyt kausi kestää heittämällä huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Myös viileinä kesäiltoina lämmittimistä on paljon iloa.

Linnavuoren ravintoloista Nerån terassi on auki läpi vuoden.

– Jos kelit suinkin sallivat, siellä voi nauttia kuuman totin keskellä talveakin. Siitäkin asiakkaat tykkäävät.
 

Lämmin terassi tuo lisätuloja

Linnavuoren mukaan toimiva lämmitysjärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Terasseilla pidempään viihtyvät asiakkaat tuovat ravintoloille mukavasti lisätuloja.

Bisneksen kannattavuudelle on kuitenkin oleellista, etteivät lämmityskustannukset kohoa pilviin. Linnavuoren mukaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset Tansun-terassilämmittimet ovat osoittautuneet edullisiksi myös käytössä.

– Yhden lämmittimen tarvitsema sähkö maksaa 10–15 senttiä tunnissa, joten pienellä terassilla lämmityskulut jäävät muutamaan euroon illassa. Ei tarvitse kovin montaa kahvikuppia myydä, kun sähkölasku on jo kuitattu.

Energiatehokkuutta lisää vielä se, että Tansun-kvartsilämmittimiin voi yhdistää energiaa säästäviä ohjaustoimintoja. Lämmitystä pystyy säätämään esimerkiksi ajan tai lämpötilan mukaan.

– Kustannuksia alentaa sekin, että lämmittimet ovat käytännössä huoltovapaita. Lamppujen käyttöikäkin on keskimäärin 7000 tuntia, ja Tansun-lämmittimiin saa myös vaihtolamppuja.

Tansun-terassilämmitin ravintolan terassilla

Sama lämmitin sopii myös kotikäyttöön

Ravintoloissa käytetyt Tansun-terassilämmittimet soveltuvat mainiosti myös mökki- tai kotiterassin tai parvekkeen lämmitykseen. Ne ovat kvartsilämmittimiä, jotka tuottavat lyhytaaltoista infrapunalämpöä, joka ilman sijaan lämmittää itse kohdetta.

– Lämpö suuntautuu sinne, missä ihmisetkin ovat. Ero perinteisiin infrapunalämmittimiin on iso, sillä niiden tuottamasta lämmöstä nauttivat lähinnä hyttyset terassimarkiisin katossa, Linnavuori sanoo.

Hän on testannut yhdessä ravintolassa myös kaasukäyttöistä terassilämmitintä, mutta kokeilu jäi lyhytaikaiseksi.

– Jonkun mielestä elävä tuli voi olla kivan näköinen, mutta ulkotiloissa lämmittimen tuottama lämpö katoaa tuuleen. Turvallisuudenkin kanssa joutuu olemaan tosi tarkkana, kun pelataan kaasun ja tulen kanssa asiakastiloissa.

Linnavuoren mukaan omilla jaloilla seisovien kaasulämmittimien huono puoli lisäksi on, että ne vievät terassilta asiakaspaikkoja.

– Tansun-terassilämmitin on sen sijaan helppo asentaa seinään tai roikkumaan katosta.