Mikä avuksi, kun pihallaolosta ei meinaa tulla mitään hyttysten takia? No ei ainakaan kissa.

Thermacell_Kissa hyttysenpyydystäjä

Punainen tupa, oma piha ja perunamaa. Perinteisen suomalaisen idyllin pilaa kesäaikaan usein pienten inisevien siivekkäiden armeija. Myös minun pientä pihamaatani riivasi sama ongelma.

Hankin hätäpäissäni kissan. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli ehkä vähän kaukaa haettu ajatus. Näppylöitä raapiessani kuitenkin ajattelin, että josko kissa söisi pihani vallanneet hyttyset. Kissa ratkaisi jo lapsuudenkodissani hiiriongelmamme, mikseipä nyt hyttysongelmaanikin. Peto on aina peto.

Ristin tuoreen valkoturkkisen saalistajan viime aikojen juhlallisuuksien mukaisesti Möröksi. Tarkat hyökkäyskäskyt annettuani tuli varsin pikaisesti selväksi, että tämä Mörkö ei kyllä pelota yhtään muumia laaksosta, saati sitten hyttystä pihamaaltani.

Mörkö vilkaisi piittaamattomasti hyttysten suuntaan, sen jälkeen minuun ja tämän jälkeen päätti päiväunien olevan houkuttelevampi vaihtoehto.

Mörkö sai jäädä, hyttyset eivät

Jotain uutta oli pakko keksiä. Pihalla touhutessa sama kaava toistui kerrasta toiseen. Ensin ininä keskeytti työt. Vilkuilua ympäri kehoa; mihin se oikein laskeutui? Huolellisen tarkistuksen jälkeen siivekästä inisijää harvemmin löytyi. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun pieni ikävä pistos tuntui paljaaksi jääneestä nilkasta. Jo siinä vaiheessa harmitti seuraavan päivän kutina.

Päätin hankkia hyttystorjuntalaitteen ystäväni suosituksesta. Ainaiseen kutinaan lopen kyllästyneenä sanoin, että tarvitsen jotain, joka todella toimii. Thermacell oli kuulemma todettu toimivaksi aina armeijan harmaissa asti. Lähikaupasta löytynyt laite tarttui mukaan ostoskoriini.

Asetin laitteen pihatyömaani läheisyyteen, josta sen vaikutus kattoi noin 20 neliömetrin alueen. Aivan koko alueen kattamiseen se ei riittäisi, mutta 90-luvun alun matkapuhelinten kokoisen laitteen siirtäminen paikasta toiseen on onneksi helppoa kuin mikä. Annoin ohjeiden mukaisesti laitteen tehoaineen höyrystyä rauhassa vartin ajan laitteen käynnistyksestä. Sitten jännityksellä töihin. Kuuluisiko ininää? Tuntuisiko pistoksia?

 

 

Thermacell_Orvokkien istutus

Homma kuin homma, ja työ sujui kuin tanssi. Ininää ei kuulunut, eikä karkotinkaan pitänyt minkäänlaista ääntä. Mieli alkoi rentoutua.

Ajattelin pitkään, että hyttyset ovat ärsyttäviä pakollisia pahoja, joiden kanssa täytyy vain oppia elämään. Voi kuinka väärässä olinkaan. Nykyään voin yhdellä napin painalluksella hoitaa pihahommat rauhassa.

Terveisin tyytyväinen kotipihan touhuilija, kissanomistaja Piha-Pete.

Thermacell tarjoaa hajuttoman, näkymättömän, jatkuvan sekä ennen kaikkea tehokkaan suojan hyttysiltä ja sääskiltä.

Katso lähin Thermacell-jälleenmyyjä täältä.