Meteorologi lupaili televisiossa, että tästä juhannuksesta tulee lämmin. Hyttysten ei kannata antaa pilata keskikesän juhlaa.

Asiantuntijat ovat lupailleet lämmintä ja poikkeuksellisen hyttysrikasta kesää. Tähän asti se on myös siltä näyttänyt, ja on vaikea uskoa tahdin kesän edetessä juurikaan taantuvan.

Ja mikä parasta, myös juhannuksesta lupaillaan lämmintä. Juurihan tuossa viime vuosituhannella saatiin viettää lämmintä juhannusta – ja nyt taas!

Satoi tai paistoi, on juhannus monelle suomalaiselle vuoden rakkain juhla. Usein puhutaan taianomaisesta juhannuksesta ja juhannusyöstä. Eivätkä puheet ole tuulesta temmattuja. Juhannuksessa todella on jotain taianomaista. Se on kuin kesän joulu. Iloinen juhla, jolloin tapahtuu ikimuistoisia asioita.

Thermacell-hyttyskarkotin juhannuksena

Thermacell-hyttyskarkotin mökillä

Kaikkien juhla

Vaikka juhannuksen pienimmät juhlijat eivät tiedostaisi tai ymmärtäisi juhlan perimmäistä syytä tai tarkoitusta, aistivat hekin usein, että nyt ei ole kyseessä mikään ihan perinteinen viikonloppu. Ihmeellinen oksakasa palaa rannalla ja pöytä on katettu herkuilla. Kenties näkee serkkuja, joita ei ole hetkeen tavannut. Niiden kanssa on kiva touhuta. Vanhemmat ovat vähän normaalia iloisempia ja aikaa vietetään yhdessä. Pöydilläkään ei näy niitä erikoisen näköisiä leluja, joita läppäreiksi kutsutaan.

Kun ikää tulee lisää, muuttuu kanssajuhliva väki ympärillä kaveripainotteiseksi. Enää vanhemmat eivät kuulu kinkereihin mukaan. Joku kaveripiiristä on kenties saanut ruinattua vanhempien mökin lainaan. Ehkä kokee sen erityisen tunteen, jota ensirakkaudeksi kutsutaan. Taianomainen keskikesän juhlan tunnelma on ja pysyy. Se ei katso aikaa tai paikkaa.

Yhtäkkiä se vuosien takainen juhannuksena löytynyt rakkaus on muuttunut siihen pisteeseen asti, että on itse se, joka huokaisee helpotuksesta, kun ei tarvitse miettiä työasioita. Voi vain iloisena seurata, kun jälkikasvu tai jälkikasvun jälkikasvu yrittää krokettimailalla sohia palloa tai nauraa sukulaisten hassuille tarinoille. Tai sitten vain nauttii omasta rauhasta ja Suomessa harvinaisesta ilmiöstä, kauniin valoisasta luonnosta. Mieli lepää. Tietynlaista taikaa sekin.

Mökillä sielu lepää

Juhannuksenviettotapoja on yhtä paljon kuin viettäjiäkin, eikä niistä yksikään ole väärä. Kuten esimerkeistä käy ilmi, kuuluu juhannukseen usein oleellisena asiana mökkeily ja kesästä nauttiminen ulkona omalla pihalla perheen tai ystävien kanssa. Siksi on luonnollista, että ulkona olemisesta pyrkii tekemään mahdollisimman miellyttävää.

Vietitpä juhannusta mökillä, omalla terassilla tai naapurin verannalla, on siellä suurella todennäköisyydellä myös juhannuksen siivekkäitä ilonpilaajia. Hyttyset eivät kauniista juhannusilloista saati ‑taioista välitä. Ne välittävät ainoastaan sinusta.

Oikeilla välineillä pystyt siirtämään ongelman syrjään. Kun apuna on Thermacell, ei tarvitse kuunnella ininää, huolehtia lähelle tulevista verenimijöistä tai raapia seuraavana aamuna paukamia. Ilmassa on pelkkää juhannuksen taikaa, ei hyttysiä.

Koska juhannus on vain kerran vuodessa, ota siitä kaikki irti ja nauti perisuomalaisesta mahtavasta juhlasta täysillä!

Thermacell Mini Halo terassin pöydällä