Listasimme 5 yleistä syytä, jotka tekevät puutarhanhoidosta puurtamista. Oikeanlaisilla työvälineillä selvität tavallisimmat ongelmat ja saat uuden vaihteen puutarhanhoitoosi.

EGO Power+ akkukayttoinen ruohonleikkuri

1. Meneekö hermot huonojen työvälineiden kanssa?

Tylsä terä, akusta virta loppu, kone ei lähde käyntiin − kuulostaako tutulta? Huonolaatuiset ja jatkuvasti huollon tarpeessa olevat työvälineet tekevät puutarhanhoidosta työlästä ja saavat innostuksen laantumaan ennen kuin pääset edes alkuun. Työ sujuu paremmin, kun ostat vain laadukkaista materiaaleista valmistettuja, kestäviä ja käyttövalmiita työvälineitä, joissa on riittävät tehot. Kun ostat puutarhaan välineitä, mieti myös, kuinka innokas olet niitä huoltamaan. Esimerkiksi akkukoneisiin ei tarvitse lisäillä polttoainetta tai öljyä eikä niitä tarvitse huoltaa, joten voit unohtaa tulppien ja suodattimien vaihdot. Pitämällä hyvää huolta laitteistasi säästät pitkän pennin ja pidennät laitteiden käyttöikää.

2. Ovatko koneesi niin raskaita, että hiki tulee jo töitä ajatellessa?

Pääset hommiin, ruohonleikkuri sylkee nätisti ruohoa ja sinä pusket konetta eteenpäin hiki hatussa ja ajattelet, että tänään ei tarvitse mennä kuntosalille, eikä muuten tulevinakaan päivinä, sillä tiedät makaavasi sohvalla parantelemassa kipeitä lihaksiasi. Jos haluat välttää pelkkää lihasvoiman käyttöä, valitse sähkö-, akku- tai polttomoottorikäyttöisiä työkaluja. Esimerkiksi ruohonleikkuria valitessa kannattaa kiinnittää huomiota koneen vetoisuuteen: itsevetävällä leikkurilla säästät voimiasi. Kiinnitä huomiota myös ergonomisuuteen, kuten työskentelykorkeuden säätämiseen ja työskentelyasentoon.

EGO Power+ itsevetava akkukayttoinen ruohonleikkuri akku

EGO POWER+ on akkukäyttöisten puutarhakoneiden tuotesarja, joka antaa polttomoottoreita vastaavan voiman. Akkujen yleisin ongelma on kuumeneminen, mutta Arc Lithium ‑teknologiaan perustuvan EGO Power+ ‑akun muoto maksimoi akun jäähdytyksen: sen ansiosta lämpö haihtuu tehokkaammin kuin perinteisissä tiilen mallisissa akuissa, joiden kennot on pakattu yhteen. Kaareva muotoilu ja Keep Cool ‑teknologia pitävät EGO-akut viileinä pidempään kun muut akut, mikä lisää käyttöaikaa ja käyttövarmuutta sekä nopeuttaa lataamista.

Multi-Tool akkukayttoinen monitoimityokalu

EGO POWER+ ‑sarjan puutarhakoneisiin käy kaikkiin sama akku. Akkuja on erikokoisia: 2,5 Ah, 5 Ah, 7,5 Ah sekä reppuakut 23 Ah ja 28 Ah ja ne kaikki ovat 56 V. Arc Litium 56 V ‑akkujärjestelmä antaa kannettavissa puutarhakoneissa markkinoiden suurimman energiakapasiteetin.

3. Pitävätkö koneesi niin kovaa meteliä, että niitä ei voi käyttää ihan milloin vain?

Heräät aamulla lintujen sirkutukseen ja päätät vihdoin ajaa nurmikon. Odottelet malttamattomana, milloin ilkeät kiskaista ruohonleikkurin käyntiin, ettet herättäisi nukkuvaa naapuriasi. Sama toistuu syksyllä lehtipuhaltimen kanssa ja itse asiassa kaikkien polttomoottorikoneittesi kanssa pitkin puutarhakautta. Hiljaiset ja mahdollisimman päästöttömät koneet, kuten sähkökäyttöiset ja akulla toimivat laitteet, ilahduttavat nykyisin käyttäjiä myös teholtaan – eikä tarvitse hengitellä savuja!

4. Ovatko koneesi hankalia käyttää?

Et saa trimmeriä käyntiin vaikka kuinka kiskot, ruohonleikkuri vaatii käynnistyäkseen omat vipstaakinsa ja perintömoottorisahaasi uskallat hädin tuskin koskea. Tiedät jo ratkaisut jokaikiseen käynnistysongelmaan, mutta olet väsynyt maanittelemaan koneita käyntiin. Laadukas työväline on paitsi turvallinen ja ergonominen, myös helppokäyttöinen. Käynnistäminenkin voi olla yhtä helppoa kuin napin painallus. Bonusta on, jos laite on helppo pestä, kuljettaa ja varastoida.

5. Puutarhavaja on täynnä välineitä, joiden sieltä ulos saaminen on kuin pelaisi tetristä.

Vajaan on kertynyt niin paljon eri koneita, joista osa toimii bensiinillä, osa akulla ja osa ei toimi enää millään. Koneet kyllä helpottavat ja nopeuttavat puutarhatöitä, kunhan vain saat ne ensin esille. Jos olet tehnyt jo parhaasi hyödyntääksesi lattiatilan lisäksi myös seinät, vastaus ongelmaan voi löytyä taitettavista koneista tai eri työkaluja yhdistävistä järjestelmistä.

EGO akkukayttoinen ruohonleikkuri helppo varastoida

Akkukäyttöisiä koneita on helppo pestä, kuljettaa ja varastoida, sillä niitä voi huolettomasti käännellä eri asentoihin, koska ei tarvitse varoa niiden sisältämiä nesteitä.

Akkäyttöisillä EGO Power+ ‑puutarhakoneilla voit tehdä kaikki puutarhatyöt helposti ja hiljaisesti ilman pakokaasuja. Lue lisää EGO Power+ ‑puutarhakoneista tästä. 

Etsi lähin jälleenmyyjä.